Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Iszunk egy pálinkát és "meghalunk" a színpadon!"



Bár koncerteken egyelőre sajnos nem találkozhatunk kedvenceinkkel, szeretnénk, ha a kapcsolat továbbra is megmaradna az előadók és a közönség között, ezért új interjúsorozatba kezdünk, amelyből megtudhatjátok, hogy a zenészek mivel töltik ezt az időszakot, miket szeretnek a legjobban és persze hogyan készülnek a visszatérésre és az újabb találkozásra veletek. Kerecsen László, a New Friend Request énekese válaszolt a kérdéseinkre.
 
Rockbook: - Mivel töltöd otthon az idődet? Hogy néz ki most egy átlagos napod?
 
Kerecsen László: - Mivel én alapvetően rendezéssel és videóvágással foglalkozom, így elég sok időt töltök otthoni utómunkával. Bár a forgatások jelenleg szünetelnek, de a vírushelyzet előtt rengeteg anyagot rögzítettünk, így ezeknek a véglegesítésére most kényelmesen jut időm home office-ban. Illetve a New Friend Request videóanyagait is én készítem kezdetek óta, és mivel pont a második nagylemezünk megjelenésének véghajrájában vagyunk, így most saját részre is nagy szükség van a vizuális megvalósításokra. 
 
Ezek mellett persze azért jócskán jut plusz szabadidő is, amiben most lehetősége van az embernek magával is foglalkozni vagy olyan dolgokkal, amiket időhiány miatt elhanyagolt. Igyekszem behozni a lemaradásaimat és amennyire lehet előre dolgozni. A többiek is gyakorolnak, fejlesztik magukat, tehát azt gondolom, kihozzuk a maximumot, amit a jelenlegi helyzetből ki lehet.  
 
Rockbook: - Hogy oldjátok meg a kapcsolattartást/próbát/dalszerzést a zenekar többi tagjával?
 
Zenekari levelezésben, Skype-on és telefonon dolgozunk szinte ugyanabban a szellemben, mint bármikor máskor. A próbák sajnos szünetelnek, de minden más munkafolyamat ugyanabban a habitusban és intenzivitással történik, mint eddig.  
 
Rockbook: - Mi hiányzik a legjobban a vírus előtti időszakból?
 
Természetesen a koncertek és a barátaink. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szűk családom karnyújtásnyira elérhető közelségben van, így legalább őket nem kell nélkülöznöm, és jobban oda is tudok figyelni rájuk. 
 
 
Rockbook: - Hogy tartjátok a kapcsolatot a közönséggel? Terveztek-e streamelt koncerteket, vagy korábbi élő videókat közzétenni?
 
K.L.: - Készítettünk egy #GyereVelünkOnline játéksorozatot, amivel heti szinten mozgatjuk a srácokat, így nekik is kicsit izgalmasabbá tesszük a mindennapokat, valamint máris létrejön minimális kommunikáció köztünk. Emellett van egy zártkörű csoportunk, ahol a zenekarhoz legközelebbi keménymag tud virtuálisan találkozni, beszélgetni egymással vagy éppen kérdezni tőlünk. Koncertpótló videós tartalmakkal is készülünk, de ez legyen egyelőre meglepetés!  
 
Rockbook: - Kedvenc zenekar(ok), előadó(k)?
 
K.L.: - Rengeteg van, de az abszolút TOP 3:
 
Zenekarok: Blink-182, A Day To Remember, Queen
 
Előadók: Justin Timberlake, Lady Gaga, Travie McCoy
 
 
Rockbook: - Kedvenc nagylemez(ek)?
 
K.L.: - Itt szintén nagyon sok favoritom van. Mondjuk örök kedvencek, vagy éppen emlékeim fűződnek hozzájuk, illetve hatással voltak rám zeneileg. Szűkítve a kört, a "rock" vonalon belül:
 
Blink-182 - Enema Of The State/Take Off Your Pants & Jacket
Ignite - Our Darkest Days
Pennywise - All Or Nothing
A Day To Remember - Homesick/Bad Vibrations
Bring Me The Horizon - That's The Spirit/Sempiternal
Rise Against - Appeal to Reason/Endgame
New Found Glory - Coming Home/Catalyst
Parkway Drive - Atlas/IRE
More Than A Thousand - Make Friends And Enemies
Hills Have Eyes ‎- Antebellum
Chunk! No, Captain Chunk! - Pardon My French
Fall Out Boy - From Under The Cork Tree 
Subscribe - Sanity Has Left the Building
Insane - Concord The World
Fish! - SAV
 
Rockbook: - Kedvenc kaják?
 
K.L.: - Keleti konyha és vegan pizza minden mennyiségben (sajnos...)
 
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholos ital(ok)?
 
K.L.: - Grey Goose Vodka, Jim Beam Bourbon, Unicum házi pálinkába tunkolva 
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholmentes ital(ok)?
 
K.L.: - 100%-os narancslé, Zero Pepsi 
 
Rockbook: - Kedvenc színész(ek)?
 
K.L.: - Johnny Depp, Jason Momoa
 
Rockbook: - Kedvenc színésznő(k)?
 
K.L.: - Mila Kunis
 
Rockbook: - Kedvenc magyar film(ek)?
 
K.L.: - Indul a bakterház, Csapd le csacsi
 
Rockbook: - Kedvenc külföldi film(ek)?
 
K.L.: - Nightmare Before Christmas, Sweeney Todd, Wayne Világa , Ford Fairlane Kalandjai, Friends with Benefits, Star Wars
 
 
Rockbook: - Kedvenc könyv(ek)?
 
K.L.: - Hugh Laurie - A Balek
 
Rockbook: - Kedvenc elfoglaltság(ok), hobby?
 
K.L.: - Van egy Pablo nevű francia bulldogom, aki megoldja, hogy legyen elfoglaltságom. Illetve a karanténhelyzetnek "köszönhetően" újra lett időm sportolni, amit az elmúlt években sajnos nagyon elhanyagoltam. Próbálom mindenben meglátni a szépet és előnyömre fordítani, ez most például pont ilyen.  
 
Rockbook: - Kedvenc úticél(ok)?
 
K.L.: - Ahova a zenekari busz visz, és ahová csak lehetőségem nyílik eljutni, mert nagyon szeretek utazni.
 
Rockbook: - Mivel, milyen járművel szeretsz a legjobban utazni?
 
K.L.: - Most kérek bocsánatot minden kerékpár rajongó barátomtól (nagyon sok van), de egyszerűen a biciklizést nem tudta velem semmi megszerettetni, úgyhogy azon kívül bármivel, csak menjünk már!
 
Rockbook: - Hol élnél a legszívesebben?  
 
K.L.: - Tenger vagy tópart mellett, csak soha ne legyen kevesebb 20 foknál, mert a hideggel nem vagyunk pajtik. Ezzel szemben nagyon jóban vagyok a pálmafákkal, szóval maradjunk valami mediterrán vonalon.   
 
Rockbook: - Mi lesz az első dolgotok, ha majd újra koncertezhettek?
 
K.L.: - Iszunk egy pálinkát és "meghalunk" a színpadon! 
 
 
BP