Bejelentkezés

x
Search & Filters

Itt az új Road klip és a Budapest Park koncertbeszámoló!



Az idén jubiláló Domoszlói bandának a tavaszi teltházas dupla koncertes sorozata után nem volt könnyű dolga megtölteni a Park közel nyolc ezres befogadó méretét. Most van a foci VB, a szomszédban, a híd túl oldalán ép a Lord tolja, mindenhol fesztivál hegyek. Pár évvel ezelőtt nem volt ennyi rendezvény, idén talán már meggymag fesztivál is van, és hát ez rendesen elszipkázza a közönséget egymástól.  A Heves megyei banda viszont nem éheztette ki a közönséget, ahogy páran teszik, országos turnéjukkal járnak szinte minden felé, így az ottani lakosok sem jönnek fel ezért. Ettől függetlenül azért összejött nagyjából 4000 ember. Nagyot változott a világ: Inkább a fesztiválokra mennek a népek, mivel ott több fellépőből lehet válogatni néhány ezressel többért, és hát Roadjaink is fellépnek jó néhányon.

 


A hétórás kapunyitásra alig vannak még, pedig van itt minden: KFC, merch pult, anyám pitája 850-ért. Éppen beáll az előzenekar, a háromtagú felvidéki Phoenix Rt, majd fél nyolc magasságában megkezdi a bemelegítést is. Ekkor még akciós a sör, a gyülevész közönség ki is használja ezt velünk együtt és színpad előtti rész elég foghíjjas. Mindenki a pult felé jön, vagy megy, kolbászol a harminc éves kor átlag. Negyven perces műsoruk egyben van, rendesen próbálják húzni a népet a Roadra és a Csapdára hajazó zenéjükkel, valamint a sex, pia, rock’n roll szövegre épülő számaikkal. Abszolút élvezhető, amit csinálnak. Mire megkezdődik a naplemente, a Domoszlói Roadok belecsapnak a lecsóba. Máténak egy pillanat alatt sikerül a szétszórt közönséget a színpad elé rántani, ami a Phoenixnek kevésbé jött össze. Ekkora már nagyjából fél ház van. Igazi best of válogatást kapunk rögtön a dalokból, nyitásnak itt a „Fojts meg – Aki szabad – Ne mondd” trió, repülnek is a sörös poharak, megy a pogo ésszel, erre várt itt mindenki! A következő néhány nótával lassítunk a tempón, megy az „Oliva zöld, Egyszer élünk, Egy kő lesz és a Kicsit könnyebb”. Hiába nagy az „Isten állatkertje”. Az Egyszer élünkről itt egy friss klip, amit a banda mostanában forgatott, alig egy napja nyilvános:

 


Frontemberünk pár keresetlen szóval és egy korty felessel köszönti az egybegyűlteket. Hogy Máté szavait idézzem: - Nekünk megadatott az, ami a szegény legénynek a mesében, még több is! Felkerekedtünk Domoszlóról, ahol talán annyian sem laknak, mint ahányan eljöttetek és kíváncsiak vagytok ránk, csak mi megdugtuk a királylányt is! – Jöhet a líra szám ezek után: „Te vagy az egyetlen”,ezt küldeném haza is, mivel alig látnak otthon… Mivel idén folyamatosan jubilál a banda és remek a hangulat, Máténk bedob még néhány welcome drinket, amit az első sor tagjai is élvezhetnek, nekik is jut, rendkívül hálás a banda a sikerért. Van itt CO, láng, konfetti, fény is bőven, a dob is liftezik, nem spóroltak a látvánnyal.

 

 

Jöhet az elmaradhatatlan „Birthday song” és a „Részeg ének”. Jól van összerakva a setlist! A vége felé ismét az pörgősebb dalok jönnek, bár szerintem best of az egész. (Nem elég, Nem kell más, Vissza három), majd a ráadás előtt még két lassú, a „Nem rólunk szól és a Világcsavargó”. Utóbbinál fények nincsene, csak öngyújtó, teló és malacpörzsölő… Ráadásként jön a „Felpörögve” és az elmaradhatatlan „Megint nyár”. Ha már az elején volt intro, a végén itt a jópofa outro: A banda köszön mindent, ami működik fény, láng, CO ágyú, konfetti bekapcsolva, méltó zárásaként a parkos bulinak, jól sikerült tényleg. Roadjainknak lesz nemsokára könyvük is az elmúlt tíz évről, csak az esemény oldalát kell csekkolni (2014.ősz). Ha már Máté népmesét emleget, akkor én is használom a fertályóra jelzőt, mivel nagyjából ennyi idő után kijöttek a merch pulthoz beszélgetni, közös fotózásra. Közvetlenek, nincsenek sztár allűrjeik. Ők megmaradtak embernek, ahogy éneklik az, aki szabadban… Köszönjük Road és Domoszló!

 

A Budapest Parkban elhangzott setlist:

 


 



Juhász Peti
 

Címkék: 
Road
Budapest Park