Bejelentkezés

x
Search & Filters

Itt minden volt a legújabb daloktól kezdve a nagy sikerdalokon át a váratlan húzásokig: Hooligans koncertbeszámoló - 2019.03.16., Budapest Aréna



Hooligans – Papp László Sportaréna, 2019. 03. 16.
 
Legutóbb 2016 novemberében ünnepelhettünk a Hooligansszel, méghozzá a zenekar fennállásának 20. évfordulóját. Azóta megjelent egy jubileumi válogatás- és egy új stúdióalbum is, a fiúk pedig elérkezettnek látták az időt, hogy ismét az Arénába invitálják a rajongókat, akik természetesen ezúttal is szívesen hallgattak a hívó szóra és ezúttal is szépen megtöltötték a nézőteret.
 
 
Mivel most nem volt kerek évforduló vagy más konkrét apropó, sejteni lehetett, hogy Csipáék néhány meglepetéssel is előrukkolnak majd az estén a kihagyhatatlan slágerek mellett és a tavaly megjelent Jég hátán album néhány dalát is előhúzzák majd, de arra szerintem így sem sokan fogadtak volna, hogy éppen a legutóbbi lemez címadó nótája indítja majd az estét az intró után. Aggodalomra persze nem volt ok és az album sem véletlenül érte el a platinastátuszt, így a közönségnek nem okozott problémát becsatlakozni, amivel kezdetét vette a mintegy két és fél órán át tartó folyamatos együtt éneklés Csipával, Tibivel, valamint a már állandó tagoknak tekinthető vokalista hölgyekkel és Gyöngyösi Gabennel, aki a vokál mellett billentyűs hangszerekkel teszi még színesebbé a banda zenéjét.
 
 
Az elmúlt években több városban is hallhattuk a Hooligánokat különböző szimfonikus zenekarokkal kiegészülve, és bár mostanában nincsenek külön ilyen év végi pesti koncertek – én a magam részéről azért bízom benne, hogy még lesznek - az Arénában ismét megidézte a zenekar ezeknek a buliknak a hangulatát, méghozzá ezúttal néhány tehetséges fúvóssal kiegészülve, ami így különösen igazi kuriózumnak számított. Itt említeném meg a zenekartól megszokott kiváló hangzást, amiben most sem lehetett hibát találni: minden és mindenki úgy szólt, ahogy kellett, attól függetlenül, hogy éppen hányan voltak a színpadon, és persze az extra látványra sem lehetett panasz: folyamatosan volt „mozgás” a LED-falon és a kivetítőkön.
 
 
A Hooligans egyébként sem szokott spórolni a dalokkal és az idővel, rendre két óra körüli koncerteket adnak, most azonban még erre is rátettek egy lapáttal és az utóbbi időben megszokott setlistet is megvariálták egy kicsit. Az tulajdonképpen adta magát, hogy részben lemezbemutatóként is funkcionáljon az arénás koncert, elvégre a Jég hátán csak néhány hónapja jelent meg, így bizonyára sokaknak most először adódott lehetősége élőben is hallani az új dalokat, pontosabban azt a négyet, amely bekerült a programba, hiszen ezeken és az olyan kihagyhatatlan nótákon kívül, mint a Királylány, a Legyen valami, vagy éppen a Nőben a boldogság, jó néhány ritkán játszott szerzeménnyel is készült a zenekar, amelyek közül személy szerint különösen a Tartson örökké, Menj tovább, Nem szól semmiről hármasnak örültem és a reakciókból úgy tűnt, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
 
 
Bár a fiúk általában egyébként is nagyobb helyeken játszanak, egy Aréna koncert ezért mégis más, hiszen sokkal nagyobb a színpad és a nézőtér is valamivel messzebb van, mint a legtöbb helyszínen, de persze egy több mint húszéves rutinnal rendelkező zenekarnak nem okozhat problémát az ilyesmi, így Csipa, Tibi és Zsolti jól bemozogták a helyet, a rajongókkal való kommunikáció pedig sosem szokott gondot jelenteni Csipának, aki ezen az estén is hozta a tőle megszokott laza, poénkodós stílust, zeneileg pedig természetesen az egész zenekar a maximumot nyújtotta, minden közreműködővel egyetemben.
 
 
Persze azért vannak olyan fix pontok, amelyekhez egy Aréna koncerten is érdemes ragaszkodni: ilyen például az, hogy hosszú évek óta rendszerint a Hotel mámor zárja a zenekar koncertjeit és ezen a téren ezúttal sem volt változás. Összesen közel harminc dalt hallhattunk ezen az estén, ráadásul a fiúknak sikerült végrehajtaniuk azt a bravúrt a koncertprogram összeállításánál, hogy talán senkinek sem maradt hiányérzete, mert itt tényleg minden volt a legújabb daloktól kezdve a nagy sikernótákon át a váratlan húzásokig, ráadásul mindezt úgy összerakva, hogy egészen apró döccenő sem volt az egész műsorban és egy nagyon szórakoztató, minőségi produkciót kaptunk. Sőt, azóta kiderült, hogy a fővárosi folytatásra sem kell sokat várnunk, ugyanis június 21-én a Barba Negra Track-ben bulizhatunk együtt ismét a srácokkal, két év múlva pedig ugyebár 25 esztendős lesz a zenekar, ami újabb apropót szolgáltathat egy, a mostanihoz hasonlóan színvonalas koncertre a Papp László Sportarénában.
 
A koncerten elhangzott dalok:
 
01. Jég hátán
02. Mindörökké
03. Félember
04. Idegen
05. Szex és kávé
06. Ébren várj
07. Félig ébren
08. Nőben a boldogság
10. Játszom
11. Tartson örökké
12. Hálózsák
13. Királylány
14. Egyformán
15. Rég volt, igaz se volt
16. Apám
17. Élvezd a csendet
18. Seholország
19. Legyen valami
20. Paradicsom
21. Illúzió
22. Menj tovább
23. Nem szól semmiről
24. Várok rád
25. Magányterület
26. Vér nem válik vízzé
27. Szabadon
28 Küzdj az álmodért 
 
Ráadás: 
 
29. Hotel mámor
 
A teljes fotógaléria megtekintéséhez klikk ide!
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Hooligans Facebook
 
Támogatónk az NKA Hangfoglaló Program.