Bejelentkezés

x
Search & Filters

Izgalmas zenei utazás a metalcore és a punk világában - Beartooth: 'Aggressive' lemezkritika



Bár Caleb Shomo még mindig csak 23 éves, de már 2007 óta zenél, előbb az Attack Attack!-ben, majd 2012 óta a Beartooth-ban, amelynek Aggressive címmel megjelent új, második albuma minden eddiginél kiforrottabb képet mutat, amelyet a cikk alatt meghallgathattok.

Azt már a borító egyértelművé teszi, hogy ez a banda bizony teljes mértékben Caleb „gyermeke”, hiszen az ő arca látható rajta egy farkaséval összevágva. Belül a jobb oldalon az agresszív szó értelmezését, a bal oldalon pedig a zenekar logóját találjuk, ha pedig széthajtjuk a borítót, a csapat tagjait tekinthetjük meg.  A bookletből az is kiderül, hogy valamennyi dal Caleb szerzeménye, így nem meglepő, hogy igen egységes képet mutat a tizenkét dal, de azért akad néhány meglepetés is.

A lemez a címadó dallal indul, ami egy középtempós nóta, alapvetően hörgéssel, de mégis a dallamos refrén az igazán emlékezetes. A Hated már klipet is kapott, ami nem véletlen, hiszen egy igazi slágérnóta, már amennyire egy ilyen műfajban bármi is az lehet.

 

 

A Loser akár Caleb kinyilatkoztatásának is tekinthető, a Fair Weather Friend dallama elképesztően fülbemászó, a Burnout, a Sick Of Me, a Censored és különösen az Always Dead viszont egyértelműen a jóval keményebb vonalat képviselik.  Elég éles váltásként hat az ezt követő However You Want It Said, ami egy kicsit másabb arcát mutatja meg a zenekarnak és Calebnek.

A Find A Way is inkább ezt a vonalat viszi tovább, majd jön az album egyik legjobb és leglendületesebb tétele, a Rock Is Dead, és nem lepne meg, ha a jövőben a koncertprogram szerves részévé válna. De az album tartogat még egy utolsó meglepetést, a záró King Of Anythinget, amely egyik korábbi dalhoz sem hasonlít igazán, és bár hosszát tekintve a legrövidebb szám a lemezen, egyúttal a leglassabb is.

Az Aggressive tehát egy izgalmas zenei utazás elsősorban a metalcore és a punk világában sok keménységgel, dallammal és néhány váratlan megoldással és meglepetéssel. Aki nyitott az ilyesmire, bátran tegyen egy próbát a Beartooth albumával, mert könnyen új kedvencre lelhet. December 2-án pedig élőben is meg lehet nézni majd a csapatot a Dürer Kertben.

 

Az Aggressive dallistája:

01. Aggressive
02. Hated
03. Loser
04. Fair Weather Friend
05. Burnout
06. Sick Of Me
07. Censored
08. Always Dead
09. However You Want It Said
10. Find A Way
11. Rock Is Dead
12. King Of Anything

 

 

Tóth Mátyás