Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jason Newsted-nek csak ártott, hogy rajongóként lett a Metallica tagja



Jason Newsted Cliff Burton 1986-os halála után lett a Metallica basszusgitárosa, ami önmagában sem volt egyszerű helyzet, James Hetfield azonban egy friss interjúban beismerte, hogy ők sem könnyítették meg Jason dolgát.
 
"Nagyon keserédes élmény lehetett ez az egész Jason-nek, hiszen egyrészt a legnagyobb álma vált valóra, másrészt viszont egy olyan ember helyét kellett átvennie, akit képtelenség volt pótolni. Mindannyiunk számára nagyon nehéz volt ez a helyzet és ahogy az ilyenkor lenni szokott, épp rajta vezettük le a gyászunkból fakadó dühünk és szomorúságunk nagy részét. Jason nagyon könnyű célpont volt ilyen szempontból, ugyanakkor az a típus volt, aki elég jól viselte az ilyesmit. Nagyon utáltuk, hogy annyira rajongott a bandáért. Próbáltuk kiölni belőle a rajongót. Mindig engem figyelt és próbált utánozni. Emlékszem, hogy sokszor elfordultam, hogy ne lássa, mit játszom és a saját ötleteit valósítsa meg.
 
Az viszont tény, hogy a koncerteken azonnal megtalálta a helyét. Rengeteg energia áradt belőle, jól érvényesült a basszusgitárja és bátran mert vokálozni. Mindent beleadott a koncerteken, sokszor szinte szó szerint vért izzadt és ezzel hamar kivívta a tiszteletünket."
 
James Hetfield egy múlt heti cikkben épp a Metallica állítólagos "elkurvulásáról" mesélt. Klikk ide!