Bejelentkezés

x
Search & Filters

A jazz metálos Kajgūn kiadja 2022-es Fekete Zajos koncertjének anyagát



A 2020-as Fekete Zajos bemutatkozó koncertje után a Kajgūn 2022-ben visszatért a neves fesztivál színpadára. A zenekar a teljes koncertet rögzítette, és 2022 november 26-án, “FZ22” / “Live at Fekete Zaj 2022” címmel adja ki a hang- és képanyagot.
 
Az “FZ22” / “Live at Fekete Zaj 2022” egy csodálatos fesztivál lenyomata, és segít átélni olyan pillanatokat, melyek soha nem történnek meg újra. A felvétel jól tükrözi a Kajgūn zenei világát, és mindenképp izgalmas lehet azok számára, akik szeretik az innovatív zenéket.
 
Az album dallistája:
 
1. Noum Afrah
2. Toraam Oshaam
3. Borollo
4. Koatakane
5. Prawu Yraad
 
 
 
A Kajgūn egy pszichedelikus jazz metál zenekar, melynek célja a jazz és a totális improvizáció harmónia-központú újragondolása a metál és a világzene elemeinek segítségével. A Kajgūn hangzását a súlyos alapok és a rájuk építkező, hegedű-, szaxofon-, teremin- és szintetizátor-harmóniák határozzák meg.
 
Rólunk írták:
 
“Bolygóközi utazás ez, egy olyan négy tagú földönkívüli szimbiózis kalauzolásában, akik a zene segítségével próbálnak másik világokba repíteni és sikerül is nekik.” - Ópiumbarlang
 
"A Kajgün, noha teljesen az improvizatív zene mellett kötelezte el magát, vagyis nincsenek előre megírt/megbeszélt témáik, végig erősen kontrollálja az előadásokat, azt a benyomást keltve, hogy itt bizony mégiscsak megállapodott előre ebben-abban a négy muzsikus. Akár így volt, akár nem, csak dicsérni lehet e fegyelmezettséget". - MagyarJazz
 
 
Fotó: Bands Through The Lens, cover: Mesterházy Győző