Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jeff Becerra: "Chuck Schuldiner a pártfogoltam volt és példaképként tekintett rám"



Chuck Schuldiner egykori zenésztársa, Kam Lee nemrég azt nyilatkozta, hogy a Death a Possessed-et, Chuck pedig Jeff Becerra-t másolta (bővebben itt), és ezzel Jeff egyik friss interjúja is összecseng, amelyben a frontember a két banda kapcsolatáról beszélt, és azt is elárulta, hogy Schuldiner valóban rá akart hasonlítani.
 
Jeff Becerra
 
"Azt nem mondom, hogy én találtam ki a death metalt, de azt igen, hogy a Possessed volt az első death metal zenekar, és emiatt gyakran vitába kell szállnom a Death rajongókkal, aminek igazából az az oka, hogy a menedzsmentjük és sok magazin is teljesen kiforgatta a dolgokat. Chuck nagyon jó barátom, sőt, bizonyos szempontból a pártfogoltam is volt. Amikor Kaliforniába költözött, egy ideig a Possessed rajongói klub akkori vezetőjénél, Krystal Mahoney-nál lakott. Sok rajongóval levelezett és cserélgetett kazettákat. Példaképént tekintett rám és hozzám akart hasonlítani, ami igazán megtisztelő volt, mivel akkoriban még én is nagyon fiatal voltam. Chuck volt az első, aki igazán megértette, hogy mit és miért csinálunk, ráadásul úgy, hogy mi magunk ezt el sem tudtuk volna magyarázni. Egyszerűen átérezte és imádta az egészet. Sosem felejtem el, milyen büszke volt, amikor valami úgy hangzott tőle, mintha én írtam volna, és persze én is büszke voltam rá. Szinte testvérek voltunk és kölcsönösen tiszteltük egymást.
 
Nem irigykedem egyetlen zenekarra sem, és nem szokásom más tollával ékeskedni, de azt nagyon furcsállom, amikor egyesek valótlanságokat állítanak és azt mondják, hogy ezt vagy azt ők csinálták, holott pontosan tudom, hogy ez nem igaz, mivel ott voltam. Ennek ellenére nem utálok senkit, az pedig kifejezetten zavar, hogy össze akarják ugrasztani a Possessed-et és a Death-t, mert jó barátok voltunk."
 
Chuck Schuldiner