Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jimi Hendrix nemi szervével bővül az Izlandi PéniszmúzeumJúniusban igazán különleges tárggyal gazdagodik az Izlandi Péniszmúzeum, ugyanis a látogatók Jimi Hendrix nemi szervének gipszszobrát is megnézhetik, amit az áprilisban elhunyt Cynthia "Plaster Caster" Albritton készített (bővebben itt).
 
Cynthia igazán impozáns kollekciót készített hasonló tárgyakból: többek közt Frank Zappa, Jello Baifra (Dead Kennedys) és Pete Shelley (Buzzcocks) péniszét is megörökítette, a Hendrix-es alkotása pedig első munkái közé tartozott: 1968 februárjában készítette.
 
"Jimi Hendrix volt az első igazi rocksztár, akinek gipszbe öntöttem a farkát, bár korábban már több civilen is kísérleteztem, hogy biztos stimmeljen minden. Jimi nálunk lépett fel és mi voltunk az egyetlen groupie-k, akiket beengedtek a hotelszobájába. Ő a legnagyobb a gyűjteményemben. Vagyis ez nem biztos, hogy igaz. Talán vannak egy picit nagyobbak nála. Egyébként sem szeretem egyiket sem kiemelni, mert mindegyikre a gyermekemként tekintek és egyformán fontosak nekem. Az összes elkészítése egyedi és különleges élmény volt."