Bejelentkezés

x
Search & Filters

John Petrucci-ról, Lars Ulrich-ról és a Twisted Sister-ről beszélt Mike Portnoy



Mike Portnoy a The French Connection podcastműsor vendége volt, ahol elárulta, hogy miben volt sokkal jobb nála egykori zenésztársa, John Petrucci, de elmondta a véleményét Lars Ulrich-ról is, valamint arra is kitért, hogy miért szállt be a Twisted Sister-be.
 
"Bevallom, az üzleti kérdések sosem tartoztak az erősségeim közé. Tudom, hogy sok zenész remekül ért ehhez is, de én a legkevésbé sem. A marketing, a promózás és a rajongókkal való kapcsolattartás nem okoz gondot, de a kiadási kérdésekhez és a szerződésekhez már nem tudnék hozzászólni. Szerencsére minden bandámban voltak olyan társaim, akik sokkal jobban értettek ehhez. A Dream Theater-ben ez egyértelműen John Petrucci volt. Lehet, hogy kreatív szempontból én voltam a húzóerő a csapatban, de nem kérdés, hogy John sokkal jobban képben volt az üzleti dolgokkal.
 
Lars mindig is az egyik legnagyobb példaképem volt. Nem elsősorban a játéka miatt - bár azt is szeretem - hanem azért, mert ő nemcsak dobos, és én nagyon tisztelem az olyan embereket, akik több területen is jók. Mondhatnám Neil Peart-öt is, aki nemcsak fantasztikus dobos volt, hanem kiváló szövegíró is, sőt, még a borítóképekhez is volt érzéke. Én is mindig arra törekedtem, hogy ne csupán dobosként gondoljanak rám, és Lars nagyon inspirált ebben.
 
Az egy nagyon sűrű időszak volt, amikor a Twisted Sister-beb játszottam (2015-ben és 2016-ban a banda dobosa, A.J. Pero halála után). Megesett, hogy az egyik este még velük játszottam, aztán rohantam is a reptérre, mert másnap már a The Winery Dogs-zal volt fellépésem, de az sem volt ritka, hogy három-négy zenekarral is koncerteztem egy héten, úgyhogy kénytelen voltam fejben tartani több különböző setlistet, pedig köztudott, hogy borzalmas a memóriám. Az előzőek után talán furcsán fog ez hangzani, de a Twisted-ben pont azt élveztem, hogy tényleg csak a dobos voltam és nem kellett semmi mással foglalkoznom. Időnként ez is üdítő élmény tud lenni."