Bejelentkezés

x
Search & Filters

Johnny Rotten Sex Pistols utáni csapata is szinte teljesen összeomlott 1978-ban



Egy komolyabb múltidézésre kérték fel a Sex Pistols egykori frontemberét, John Lydon-t, vagyis Johnny Rotten-t, aki az 1978-as esztendőt idézte fel, amikor néhány hónappal a legendás punkzenekar feloszlása után megalapította új csapatát, a Public Image Ltd.-t Keith Levine-nel (Clash), Jah Wobble-lel és Jim Walker-rel. A banda először 1992-ig létezett, 2009 óta azonban ismét aktív.
 
"Az első próbák arról szóltak, hogy megszabaduljunk a démonainktól. Így született meg a Public Image és az elég ijesztő hangulatú Theme. Az volt a célunk, hogy olyan dallammeneteket írjunk, amelyek fájdalmasak és idegesítőek. Idegesítőek és bosszantók akartunk lenni."
 
Jah Wobble szerint  a zenére jellemző zűrzavar és paranoia egyértelműen John és Keith énjéből fakadt, amely olyan ártalmas volt, hogy még az énekes macskája is megőrült tőle.
 
"Kemény idők voltak. John és Keith teljesen szétcsúsztak és elég ijesztőek voltak, ha pedig valaki felelősségteljesnek vagy együttérzőnek próbált mutatkozni velük szemben, csak rontott a helyzeten."
 
Majd ismét Rotten veszi vissza a szót.
 
"A teljes összeomlás szélén álltunk. Bármelyik pillanatban széteshetett volna minden. De egy olyan zenekar tagjai voltunk, amely hajlandó lett volna összeomlani velünk együtt és amelyre mindenben számíthattunk, ez pedig fantasztikus érzés."