Bejelentkezés

x
Search & Filters

Judas Priest: 50 év, 50 millió eladott albumTalán nem túlzás azt állítani, hogy 2022 a Judas Priest éve: a banda félévszázados fennállását ünnepli 50 Heavy Metal Years elnevezésű turnéjával, november 5-én beiktatták őket a Rock And Roll Hírességek Csarnokába (bővebben itt) és egy másik komoly mérföldkövet is sikerült elérniük, ugyanis összesen több mint 50 millió példány kelt már el az albumaikból világszerte.
 
A Priest már a korai albumaival is felhívta magára a figyelmet, és mára a Rocka Rolla, a Sin After Sin és a Sad Wings Of Destiny is klasszikusnak számít, legfontosabb nagylemezük azonban egyértelműen az 1980-as British Steel volt, amelyet minden idők egyik legjobb és legnagyobb hatású metal albumaként tartanak számon. A későbbiek közül a Screaming For Vengeance és a Painkiller is nagy népszerűségnek örvendenek, de a 2018-ban megjelent Firepower - amely már a banda 18. albuma volt - is jelezte, hogy Rob Halfordék még mindig nem fáradtak el és továbbra is tudnak remek dalokat írni.
 
 
A zenekar 2023. május 17-én Magyarországra is visszatér: a Budapest Arénában játszanak majd Ozzy Osbourne különleges vendégeiként.