Bejelentkezés

x
Search & Filters

Judas Priest: ha marad Dave Holland, el sem készülhetett volna a Painkiller dal



A 80-as évek vége érdekes időszak volt a Judas Priest háza táján: az 1986-os Turbo album ugyan Amerikában nagy siker lett, sok rajongónak viszont nem tetszett a szintis-gitáros és a korábbinál poposabb megközelítés. A két évvel későbbi Ram It Down teljesen felejthető lett, és manapság már senki nem is beszél róla, az 1990. szeptember 3-án megjelent Painkiller azonban új lendületet adott a csapatnak és bebetonozta a banda igazán jellegzetes hangzását, különösen a címadó dal esetében. Ebben elévülhetetlen érdemei voltak az újonnan érkezett dobosnak, Scott Travis-nek, de persze a Glenn Tipton-K.K. Downing páros riffjei és Rob Halford zseniális hangja is kellett a teljes sikerhez és ahhoz, hogy a Judas Priest ismét a csúcsra kerüljön az új évtized elején.
 
 
A banda basszusgitárosa, Ian Hill így emlékszik vissza a legendás dal megszületésére:
 
"Mindig igyekeztünk valami újat csinálni, nemcsak üldögélni a babérjainkon. A Turbo-n bátran kísérleteztünk, és ez eléggé megosztotta a rajongótábort. A Ram It Down-nal már visszatértünk a keményebb vonalra, de igazán a Painkeller-nél találtunk rá, hogyan tudunk igazán agresszíven, kifinomultan és erőteljesen játszani. Scott-nak rengeteget köszönhetünk. Dave Holland is jó dobos volt, de nem igazán boldogult a dupla lábdobos technikával. Ha ő maradt volna a dobosunk, minden bizonnyal el sem készülhetett volna a Painkiller dal. 
 
Az is sokat számított, hogy egy új producerrel,  Chris Tsangarides-szel dolgoztunk, aki kezdő szakember létére hihetetlenül jól ismert a metalt és tele volt remek ötletekkel. A dalhoz aztán klip is készült Wayne Isham rendezésében, akivel ez volt a negyedik közös munkánk és neki is hálásak lehetünk azért, hogy még 30 év után is beszélhetünk erről a dalról és manapság is ennyien szeretik."
 
 
A Judas Priest a tervek szerint 2021. július 23-án a Papp László Sportarénában játszik majd az idén elmaradt turnéjuk pótlásaként.