Bejelentkezés

x
Search & Filters

Július 26-án a Budapest Parkban koncertezik a Dream TheaterMi sem mutatja jobban a progresszív rock évtizedeken átívelő népszerűségét, mint hogy a műfajnak még a XXI. században is akad egy kivételesen elismert zászlóvivője. Nem más ez, mint az Egyesült Államokból induló Dream Theater, amely legutóbbi lemezének népszerűsítése keretében érkezik július 26-án egy újabb rendkívüli koncerttel Budapestre – ezúttal egyenesen a Budapest Park színpadára.

Elképesztő technikai tudás, mély szakértelmet sugalló többtételes dalszerkezetek és kolosszális stadionhangzás – ezek az összetevők voltak szükségesek ahhoz, hogy a Dream Theater napjaink egyik legmegbecsültebb zenekara legyen a prog-metál felségterületén. Az 1985 óta működő formációt már lassacskán harminc esztendeje rengeteg szakmai díj, számos fergeteges kereskedelmi sikert hozó stúdiólemez és egy roppant széleskörű nemzetközi rajongótábor kíséri. Eddigi, összesen tízmilliós példányszám felett elkelő 12 soralbumát, tetemes méretű élő- és demóarchívumát, valamint eseményszámba menő fellépéseit tekintve ugyanis az elementáris erejű dob- és gitárszólók mellett csak a közönség kegyeit keresi nagyobb lelkesedéssel az öttagú banda.

 


Az elmúlt fél évtizedben ráadásul úgy tűnik, hogy az eddigieknél még magasabb sebességbe kapcsolt a formáció. 2009 óta ugyanis nem kevesebb, mint három stúdióalbuma került be az USA nagylemez-listájának első tíz helyezettje közé (korábban ez a mérföldkő egyik korongjának sem sikerült), sőt, a csapat megkapta élete első Grammy-jelölését az On The Back of Angels című közkedvelt daláért. És hogy lehet-e ezt még fokozni? Hát persze: a tavalyi esztendő során ugyanis a Loudwire portál olvasói az ötös Images and Words névre keresztelt debütáló anyagát szavazták meg a történelem valaha volt legjobb metállemezének – ez pedig korántsem kis megtiszteltetés a műfaj korszakos remekműveinek tükrében. Az eszes fémzene kedvelői tehát igen kevés ellenérvet sorolhatnak fel a DT újabb pesti koncertjével szemben, hiszen egyértelmű, hogy a zenekar még sosem volt olyan remek formában, mint jelenleg - így pedig a magyar híveknek is garantáltan eksztatikus élményt fog nyújtani a 2014-es performansz.

Event: http://www.facebook.com/events/287095494782393

Jegyárak: 9.500 / 11.500 Ft
A VIP jegyértékesítés március 12-én, a normál értékesítés pedig március 14-én indul.

http://www.dreamtheater.net/
https://www.facebook.com/dreamtheaterofficial
https://twitter.com/dreamtheaternet
http://www.youtube.com/user/dreamtheater
http://instagram.com/dtimages

 

Címkék: 
Dream Theater