Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kalóztámadás volt a Barba Negrában - Paddy And The Rats koncertbeszámoló



Paddy Kapitány és Matrózai ír – kelta jellegű „kocsmazenéjét” alig hiszem, hogy valakinek is komolyabban be kellene mutatni. Ha skatulya kell, tessék: leginkább olyan punk – rock féle. Folyamatos turnéjukkal itthon és Európa szerte majd mindig teltházat produkálnak. Itt is több, mint ezren voltunk. A hangulat megalapozásáról a hasonló stílusban játszó hat tagú magyar „the Scarlet” banda gondoskodott mintegy fél órában hibátlanul.

 

The Scarlet

 


https://www.facebook.com/thscrlt?fref=ts

Külön ki kell emelnem a frontemberüket, aki olyan ügyesen húzta magával a közönséget, hogy mindenki azonnal vevő lett a zenekarra. A hegedűs nagyon attraktív, viszont nem lehetett kihallani a küzdőn. A fuvolás csaj viszont nekem nagyon bejött (nem én mondtam!), remekül passzolt a dalokhoz! A főbanda negyven perces csúszása, kalózhoz mérten nem volt túl elegáns, de gyorsan helyre hozták a hangulatot az erős kezdéssel. A  20 – 40 éves közönség nagy része egyetemista, vagy főiskolás, és hát nem szomjas. Így érthető, hogy hamísitatlan igazi matrózbulit élhettünk át a Negrában. Folyt a sör mindenhol, még rajtunk is. Nekem így utólag a Titanic jelenete jut eszembe a Dicapprió gyerekkel, amikor a celeb kisasszonyt leviszi bulizni a fedélközbe a pórnép közé, oszt’ hajrá! Bendzsó, hegedű, harmonika, dob, skótduda, mandolin, írsíp, gitár, kalózruha, miegymás…Már csak asztal kellett volna a küzdőtérre előre, amin rophatnánk! A számok angolul vannak a három lemezről, a közönség jó része így kamu angolt énekel. Nekem is voltak szövegértési problémáim így „ félkancsó rum” után (sör volt az pálinkával!)… Késdobálás ugyan nincs, csak tánc, ének, hangulat, valamint szabad préda dögivel!
 


Pár nótát azért megpróbálok felsorolni a trackból a teljesség igénye nélkül: Bastards Back Home, The Six Rats Rovers, Drunken Tuesday, Red Rivers Prince, Pilgrim On The Road, Wicked Suicide, Sailor Sally, I Always See You, és végül a Drunken Sailor.

A buli végére én is kapitány lettem: Jack Sparrow! Haza térvén azt találtam mondani kutyáimnak, mint Ganxsta művész úr a Six Rats Rovers klippben…(még jó, hogy nem a kölköknek, mert aludtak). Nem idézném, hátha a fiatal is olvassák. Legközelebb december 7-én ugyanitt lesznek, valami meglepi is lesz, mivel öt éves a banda, és bárki lehet kapitány vagy matróz vérmérséklet szerint. Én roppant jól éreztem magam. Freedoom-ot Mindenkinek!

 

 

 

 

 

Juhász Péter
 

Címkék: 
Paddy And The Rats