Bejelentkezés

x
Search & Filters

Káros függőségeiről beszélt Corey Taylor



Idén új albummal jelentkezik a Slipknot és soproni VOLT Fesztiválon is fellép zenekar, amelynek frontembere, Corey Taylor a metalzene egyik legnagyobb megmondóemberének számít, akin mindenről közzéteszi a véleményét - ha kérik, ha nem. Egy friss interjúban azonban komoly témáról, a különféle függőségeiről beszélt.
 
"Gyakorlatilag a Slipknot találta fel a meth-et, ami azért elég szomorú. Az elején megfogadtuk, hogy mi nem állunk be a sorba és nem leszünk drogosok és piások, ám lassan, de biztosan végül mégiscsak azok lettünk, ráadásul alapból is függő típusok vagyunk, én azon belül is a legelcseszettebb fajtából. 16 voltam, amikor leálltam a kokainnal és a speeddel, a bogyók és a fű pedig nem is vonzott igazán, nekem a pia ütött be nagyon. Kólát a mai napig nem tudok inni anélkül, hogy ne érezném közben a Jack Daniel's ízét is.
 
Eleinte csak koncertek után ittam, de aztán egyre romlott a helyzet, ahogy az lenni szokott a függőknél: először egy pohárral ittam a koncertek előtt, hogy ellazuljak, aztán kettővel, a végén pedig már három üveggel volt nálam és emellett még a bárokba is bejártam. Az első alkalommal három évre szoktam el, aztán elváltam az első feleségemtől és úgy éreztem, eleve miatta volt olyan rossz a helyzet, ezért megint inni kezdtem, de akkor már szerencsére nem durvult el annyira. Majdnem kilenc éve annak, hogy utoljára ittam és akkor is csak egyetlen üveg Beck's csúszott le, de utána két napig rosszul voltam, mert sosem söröztam. Rájöttem, hogy egyáltalán nem okoz örömet, csak szenvedek miatt és ugyanezért szoktam le a cigiről is.
 
A legrosszabb viszont az volt, amikor az egyik legjobb barátom, Paul (Paul Gray, a Slipknot egykori basszusgitárosa) meghalt a függőség miatt. Évekig néztem, ahogy küzd és tudtam, hogy nem akar meghalni, de végül mégis ez történt, egy ilyen veszteség pedig azonnal észhez téríti az embert."
 
 
Sok év után láthatja és hallhatja újra a magyar közönség 2019. június 26-án a Slipknot legénységét, akik a klasszikus albumaik mellett a legújabbat is magukkal hozzák Sopronba. A nyitónapon a Telekom VOLT Nagyszínpad a rockereké: a Slipknot előtt lép fel a jövőre 30. születésnapját a VOLTon is ünneplő Tankcsapda és ugyanezen a napon további rockbandákat terveznek a szervezők.