Bejelentkezés

x
Search & Filters

Katonaéveiről mesélt a Tool frontembere, Maynard James Keenan

Ha hihetünk a Tool múltkori bejelentésének, augusztus 30-án végre megjelenik a zenekar új albuma, amelyre 13 éve várnak a rajongók. A csapat frontembere, az A Perfect Circle-ből és a Puscifer-ből is ismert Maynard James Keenan azonban annak idején katona is volt és most ezt az időszakot elevenítette fel.
 
"Nagyon megtetszett Bill Murray karaktere a Bombázók a seregnek című filmben és úgy döntöttem, én is belépek a hadseregbe. Ez 1982-ben történt. Az alapkiképzésen kitüntetést kaptam a teljesítményemért és még az ezredes is kezet rázott velem és a későbbi kiképzésen is bizonyítottam, ezért a legígéretesebb katonáknak fenntartott West Point-ba kerülhettem volna és ez volt az a pillanat, amikor elgondolkoztam, hogy tényleg ennek szeretném-e szentelni az életemet és végül valami azt súgta, hogy nem. Mindig hallgatok a megérzéseimre és éreztem, hogy az a helyes, ha nemet mondok erre a lehetőségre. Nemrég viszont beszélgettem egy régi katonatársammal és kiderült, hogy ő azóta már ezredes Afganisztánban. Biztos, hogy az én életem is egészen máshogy alakult volna, ha maradok."
 
A Tool hamarosan Európában turnézik és bár magyar koncert sajnos nem lesz, június 5-én elcsíphetjük őket a bécsi Stadthalle-ban. Az utazáshoz klikk ide!
 
Maynard James Keenan, Scottville, Michigan