Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kecskemét polgármester-asszonya is énekelni fog Magyarország legnagyobb rockzenekarában



A csongrádi megyeszékhelyen tavasszal óriási sikerrel rendezték meg a SzegedRocks nevű tömegzenélést, a kezdeményezést 2019-ben Kecskemét városa viszi tovább KecskemétRocks néven. A programot szeptember 7-én rendezik (az esőnap szeptember 14-e) a Benkó Zoltán Szabadidőparkban. Az eseményt a CityRocks Produkció szervezi.
 
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a rendezvényt bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, Kecskemét a zene városa, az oktatási intézményekben kiemelt helyen szerepel a zeneoktatás, a megyeszékhely pedig számos zenei rendezvénynek ad helyet. Ez egészül most ki az egyedülálló, több száz hangszerest és énekest felvonultató rockzenei produkcióval, amelyet izgalmas és jó kezdeményezésnek nevezett. Hozzátette: a város zeneiskoláiban egyre több gyerek választja a dobot vagy a gitárt, így az esemény lehetőséget jelent a fiataloknak, hogy megcsillogtassák tudásukat. A városvezető azonban a szegedi példa alapján arra számít, hogy az idősebbek is ugyanolyan lelkesedéssel vesznek majd részt a maradandó közösségi élményben.
 
Szemereyné Pataki Klaudia azt is elmondta, bízik abban, hogy a mozgalom, amelyhez immáron az általa vezetett város is csatlakozik, a későbbiekben országos méretűvé fejlődik. A polgármester-asszony személyes példával is elöl jár: maga is részt vesz az eseményen, az énekesek közé áll majd be.
 
Szemereyné Pataki Klaudia és Gajda Ferenc
 
Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció vezetője arról beszélt, a tavaszi sikert ékesen bizonyítja, hogy a különböző online felületeken mindezidáig nagyjából egymillió megtekintést értek el a SzegedRocks-ról készült fényképek és filmek. A nemzetközi ismertséget pedig az hozta meg, hogy Billy Idol is megosztotta azt a videót, amelyen a szegedi Dóm téren játszó 400 zenész adja elő White wedding című számát.
 
A főszervező elmondta, több város is jelezte érdeklődését, az egyeztetések eredményeképpen Kecskemét lehet a 2019-es házigazda. Minthogy a szervezők szegediek, a lokálpatriotizmus is erősen dolgozik bennük, ezért a csongrádi megyeszékhely sem marad produkció nélkül, tette hozzá. Június 21-e és 23-a között ugyanis SzegedRocks Tábort tartanak a városhoz tartozó Sziksósfürdőn. Ez lehetőséget teremt az érdeklődőknek, hogy a szeptemberi KecskemétRocks-on elhangzó 13-14 dalt összepróbálják, kapcsolatokat alakítsanak ki, együtt zenéljenek és építsék a közösségi összetartozás élményét.
 
 
A mozgalom már a határokon is átnyúlik: a SzegedRockson felbuzdulva lelkes helyi szervezők bejelentették, hogy május 11-én a székelyföldi Marosvásárhelyen MuresRocks néven tartanak hasonló eseményt. A CityRocks Produkció szakmai együttműködő partnerként nyújt segítséget a megvalósításban. A település egyébként Kecskemét testvérvárosa, a tervek szerint a CityRocks produkciójának résztvevői buszokkal utaznak majd a marosi megyeszékhelyre, onnan pedig várható a látogatás viszonzása a KecskemétRockson.
 
A KecskemétRocks eltér majd a szegedi eseménytől annyiban, hogy ameddig a Dél-Alföld központjában csak négy számot adtak elő a résztvevők, addig Kecskeméten egy komplett koncertet fognak bemutatni a közönségnek, tucatnyinál is több dallal. Ezek nagyjából fele a magyar, másik fele a nemzetközi rockzenei termés legmaradandóbb darabjaiból áll majd. A szegedi eseményen résztvevők alanyi jogon regisztrálhatnak a KecskemétRocks-ra, az új érdeklődők pedig hamarosan értesülhetnek a jelentkezés feltételeiről a www.cityrocks.hu-n.