Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kedvenceiről mesélt Paksi Endre



Bár koncerteken egyelőre sajnos nem találkozhatunk kedvenceinkkel, szeretnénk, ha a kapcsolat továbbra is megmaradna az előadók és a közönség között, ezért új interjúsorozatba kezdünk, amelyből megtudhatjátok, hogy a zenészek mivel töltik ezt az időszakot, miket szeretnek a legjobban és persze hogyan készülnek a visszatérésre és az újabb találkozásra veletek. Elsőként Paksi Endre, az Ossian frontembere mesélt nekünk a kedvenceiről...
 
Rockbook: - Mivel töltöd otthon az idődet? Hogy néz ki most egy átlagos napod?
 
Paksi Endre: - Soha nem unatkozom, mindig le tudom kötni magam valamivel, néha túl sokat is bevállalok egyszerre. smiley Beleástam magam a képszerkesztő programokba is, először a fotóarchívumomat néztem át, majd készítettem az új album két dalához is fényképes-szöveges klipet. Ezek a Mennyit ad még és a Köszöntés című számok, az elsőnél a tavalyi koncertek legjobb képeiből, a másiknál pedig a rajongók elküldött Ossianos relikviáiból raktam össze az anyagot. Mindkettő elég ütős lett, különösen a második, mert az évek folyamán hihetetlen mennyiségű és elképesztő  fotó-gyűjtemény jött össze, a tetoválásoktól kezdve, a saját készítésű tárgyakon át az esküvői-ballagási idézetekig.  
 
 
Rockbook: - Hogy oldjátok meg a kapcsolattartást/próbát/dalszerzést a zenekar többi tagjával?
 
P.E.: - A telefon és a net révén tartom a kapcsolatot mindenkivel. Most dalszerzés és próba nincsen, majd ha enyhül a helyzet, akkor újult erővel fogunk nekivágni mindennek.
 
Rockbook: - Mi hiányzik a legjobban a vírus előtti időszakból?
 
P.E.: - A szabad mozgás, találkozás a barátokkal, ismerősökkel. 
 
Rockbook: - Hogy tartjátok a kapcsolatot a közönséggel? Terveztek-e streamelt koncerteket, vagy korábbi élő videókat közzétenni?
 
P.E.: - Egyelőre nem tervezünk ilyeneket, jelenleg az április 17-én megjelent Csak a Jót című új albumunk promóciós munkáit végezzük. Még a vészhelyzet kialakulása előtt leforgathattunk két videoklipet hozzá, a Követem vakon és a Forgószínpad című új dalokra és készült egy 3D-s fényképes-szöveges klip a címadó számra is. Aztán a bezártságot is felhasználva készítettünk egy otthon felvett házivideót az Aki előre néz-re. Most pedig egy olyan fényképes-szöveges klip fog készülni, ahol azoknak a legelkötelezettebb rajongóinknak a képei szerepelnek majd, akik a megjelenés környékén készítenek fotókat magukról az új albummal, vagy az új pólóban. Hihetetlen mennyiségű kép érkezett, hozzá szívet melengető pozitív kommentekkel, úgyhogy az eredeti beküldési határidőt bő egy héttel előbbre kellett állítani, mert egyszerűen nem férne el több Barátunk a 4 perces számban!... smiley A tervek szerint az új album mind a 12 dalához készítünk valami kis extrát a Youtube-ra.
 
 
Rockbook: - Kedvenc zenekar(ok), előadó(k)?
 
P.E.: - Sweet, Slade, T.Rex, Mud, Bachman Turner Overdrive, Sparks, Suzi Quatro, Queen, Elo, Black Sabbath, Ozzy, Deep Purple, Uriah Heep, Nazareth, Judas Priest, Accept, Scorpions, Journey, Kansas, Asia, Boston, Foreigner  .
 
Rockbook: - Kedvenc nagylemez(ek)?
 
P.E.: - Gyakorlatilag a fent felsorolt előadók szinte mindegyik albumát szeretem, mert ezek mindannyian komplett lemezekben gondolkozó csapatok.
 
Rockbook: - Kedvenc kaják?
 
P.E.: - Nagyon sok van, de kizárólag szigorú paleo szabályokon belül, tehát évek óta semmi szénhidrát, tejtermék, vagy cukor. Keménynek tűnik első hallásra, de egyáltalán nem az. Húst, zsírt, gyümölcsöt, zöldséget korlátlanul lehet enni és van néhány kitűnő cukormentes csokoládé is.
 
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholos ital(ok)?
 
P.E.: - Nem iszom semmiféle alkoholt 10 éve.
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholmentes ital(ok)?
 
P.E.: - Csak ásványvizet és természetes gyümölcsleveket fogyasztok.
 
Rockbook: - Kedvenc színész(ek)?
 
P.E.: - Leonardo DiCaprio, Mel Gibson, Christian Bale, Robert De Niro.
 
Rockbook: - Kedvenc színésznő(k)?
 
P.E.: - Sharon Stone, Kim Basinger
 
Rockbook: - Kedvenc magyar film(ek)?
 
P.E.: - A tanu, Roncsfilm, A tizedes meg a többiek
 
 
Rockbook: - Kedvenc külföldi film(ek)?
 
P.E.: - Rengeteg van, csak egy pár közülük: Csupasz pisztoly I.-II.-III. A Bukás, A Rettenthetetlen,  Gladiátor, Austin Powers I.-II.-III. Sin City, Blöff, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső,  Szemtől-szemben, Ace Ventura I-II., Nagymenők, Casino, Dark City Hatodik érzék                     
 
Rockbook: - Kedvenc könyv(ek)?
 
P.E.: - Stephen King, Wass Albert, P.G. Wodehouse, Raymond Chandler, Ross McDonald, Ed McBain, Agathe Christie,  Rejtő Jenő, Földi Pál.
 
Rockbook: - Kedvenc elfoglaltság(ok), hobby?
 
P.E.: - Az olvasás, zenehallgatás és gyűjtés mellett a kedvenc hobbym, a makettezés, amihez folyamatosan kell háttérinformációt gyűjteni. Jelenleg is egy komoly részt készítek, a Caen-i vasútállomás makettjét, 1944 kora júniusában, amint éppen begördül egy páncélosokkal megrakott szerelvény. Az első képeket nemrég raktam ki pár nemzetközi szakoldalra és nagy örömömre komoly sikert aratott.
 
 
Rockbook: - Kedvenc úticél(ok)?
 
P.E.: - A teljes lelkibéke elérése, közeledem hozzá, de még nem értem el teljesen.. Fizikai síkon nem vagyok egy utazgatós típius, ahhoz már túl sokat mentem a koncertezések során. Sokkal jobban szeretek otthon lenni és foglalkozni a számomra kedves dolgokkal.
 
Rockbook: - Mivel, milyen járművel szeretsz a legjobban utazni?
 
P.E.: - Egyértelműen a gyalogos közlekedés híve vagyok, a hosszabb távokra meg igazából mindegy nekem, csak kényelmes legyen valamennyire...:)
 
Rockbook: - Hol élnél a legszívesebben? 
 
P.E.: - Én nagyon szeretem az otthonomat, nem vágyom más helyre.
 
Rockbook: - Mi lesz az első dolgotok, ha majd újra koncertezhettek? 
 
P.E.: - A lehető legütősebb koncertet szeretnénk adni, egy igazi visszatérő ünnepet!!!
 
 
BP