Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kellemetlen incidens történt az Angertea szegedi koncertjén



Nem hinném, hogy megérdemelné bármelyik zenekar is azt a hozzáállást (egy hangosító részéről), amely csütörtökön történt Szegeden a Rongy kocsmában, a Grand Mexican Warlock, Angertea, Real Lies hármas koncerten. Történt ugyanis, hogy az Angertea, mint utolsóként - kb. 23.45-kor - fellépő zenekar koncertjét a hangosító, minden magyarázat nélkül lekeverte a szokványos visszatapsot követően. Pedig ugye ilyenkor jönne a ráadás. Mihály Gergő, az Angertea frontember többször is kihangsúlyozta a félreértések elkerülése végett, hogy nem a Rongy kocsmával, mint helyszínnel, és nem is a szervezővel van problémája a zenekarnak, hanem kizárólag a hangosító emberkével, aki "levezényelte" a koncertet. Ez a hozzáállás megengedhetetlen! De nem szaporítom a szót, itt elolvashatjátok az egész sztorit, melyet a zenekar posztolt a Facebook oldalán.

"Emberek!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien eljöttetek csütörtökön a szegedi koncertünkre! Külön köszönet a Real Lies és a Grand Mexican Warlock zenekaroknak, akik hatalmas zenészek, és hatalmas arcok! Viszont most írnánk egy elég durva negatívumról, ami a bulival kapcsolatos volt, és nyilván a közönséget és minket is elég szarul érintett! Először is, a Rongy Kocsmát Szeged egyik legjobb koncerthelyének tartjuk, többször játszottunk már ott (reméljük, hogy fogunk is még sokszor), szeretjük a hely atmoszféráját, a mindig nagyon lelkes szegedi közönséget, és a korrekt hozzáállást a szervezők-személyzet részéről. Viszont tegnap olyan történt, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Utolsónak játszottunk, olyan háromnegyed tizenkettő körül léptünk színpadra! Játékidő korlátozás, csendrendeleti szarakodás egyik zenekart sem érte előttünk. A hangosító ember a koncert előtt Ottó dobosunkat megkérdezte, hogy mennyit játszunk, amire Ottó mondta, hogy 45 perc körül! Erre a hangosító azt válaszolta, hogy 40-et játszunk!!! (...)

A koncert végén ugye előfordul, hogy a zenekar ráadást ad, amikor visszatapsolják. Amikor vége lett az utolsó dalunknak, és levonultunk, olyan visszatapsot-visszázást kaptunk, hogy természetesen nagyon szívesen játszottunk volna ráadást. Ám amikor visszamentünk a színpadra, a hangosító emberke szépen lehúzta a hangerőt! Gergő az énekesünk beszélt volna a mikrofonba, de az sem szólt. A tömeg közben folyamatosan visszázott! Szóltunk, és jeleztük többször is az embernek, hogy játszanánk még, de 4-5 perc elteltével annyi történt, hogy benyomott egy Guano Apes dalt, oszt jóvan... Ekkor már egy Real Lies tagot küldtünk oda, hogy szóljon már neki, hogy még játszanánk, de semmi! Elkezdett pakolni! Na most, úgy érezzük, hogy ez a közönség, és a zenekar durva arcon köpése volt. A közönség kifizette a drága belépőt, mi meg munkáinkból elkérve magunkat autóztunk, pakoltunk egy csomót, aztán tök lelkesen felmentünk zúzni egy jót! Mindezt mindenféle arcoskodás nélkül, kedvesen közelítve mindenki felé, beleértve a hangosító embert is... (Soha nem voltunk beképzelt, arrogáns rocksztár típusok.)

Ezen poszt célja nem bármiféle igazságtevés, vagy bosszú, egyszerűen megengedhetetlennek tarjuk, hogy ennyi ember akaratával szembe menjen egy, akinek épp nincs kedve folytatni a munkáját, amiért pénzt is kap! Ez egy full amatőr hozzáállás, és azért osztottuk meg veletek az esetet, hogy ebből okuljon az érintett, és a klub, és több banda ne kerüljön ilyen megalázó, kiszolgáltatott helyzetbe. Nem hisszük hogy azon az egy-két plusz dalon annyi múlt volna. Biztos fáradt, fásult, franc se tudja milyen volt az ember, de ez nem mentség. Mi is nyavalyoghatnánk, mert ma kurvára fel kellett kelnünk, és melóba kellett mennünk 2 óra alvás után, de nem nyavalygunk, mert imádunk koncertezni, és ez ezzel jár! Több tiszteletet a zenekaroknak! A Rongy Kocsmát hangsúlyozottan továbbra is nagyon szeretjük, és reméljük nem romlik meg a viszony emiatt az alkalmazott miatt velük!"

 


 
Címkék: 
angertea