Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kemény kritikát fogalmazott meg az új Alestorm albummal kapcsolatban a Loudersound szerkesztőjeJúnius 24-én jelent meg az Alestorm új albuma, a Seventh Rum Of A Seventh Rum, amelyről már érkeznek is a kritikák. A rajongók szeretik a lemezt, a Louder szerkesztője, Dave Everley azonban annyira kiakadt, hogy csupán fél csillagot adott rá és az írásában sem kímélte Bodor Mátét és társait. A zenekar 'Magyarország' című új dala itt meghallgatható:
 
 
"A világ anélkül is éppen elég lehangoló hely, hogy az embert emlékeztetnék arra, hogy az Alestorm még mindig aktív. Eleinte még hellyel-közzel vicces volt ez a kalózos baromságuk és jól lehetett rá piálni koradélután valamelyik fesztiválon, de több mint 15 év elteltével már minden élvezeti érték kiveszett a klisés folk/power metalból, a faszos viccekből és a a menetrend szerint érkező 'yo-ho-ho'-zásokból.
 
Ez már a hetedik album és mostanra odajutottunk, hogy egy rakás kalózimitátor ordibál egymás képébe, nagyjából olyan unottan, ahogy egy kutya nyaldossa a golyóit. A Seventh Rum Of A Seventh Rum dalaiba nagyjából annyi időt és energiát fektethettek, mint a címe kitalálásába. A Wooden Leg (Part III) és a P.A.R.T.Y. bármelyik tíz évvel ezelőtti Alestorm dal újrahasznosított verziói lehetnének.
 
 
Le a kalappal a frontember, Christopher Bowes előtt, aki az utóbbi időben mindent megtesz azért, hogy hazavágja a saját karrierjét! Mint kiderült, ez a nevetséges faszkalap hímsoviniszta és rasszista üzeneteket váltott másik zenekara, a Gloryhammer tagjaival, majd pedig gyorsan összedobott egy kézzel írt bocsánatkérő levelet, amelyben azt írta, hogy ez az egész csak poén volt. Mindenki pontosan ugyanezt tenné, aki lebukna ilyesmivel. Ez a zseniális humorherold ezúttal is megmutatja, hogy mennyire vicces: a Cannonball-ban azt énekli, hogy 'dugj fel egy ágyúgolyót a pinádba és lógasd turmixgépbe a faszodat', ami nagyjából annyira élvezetes, mint citromlevet facsarni egy gennyező majomhimlős kiütésre.
 
Mielőtt valaki azért nyavalyogna, hogy az Alestorm a cancel kultúra áldozata lesz Bowes megnyilvánulásai miatt, ne tegye, hiszen láthatóan szó sincs ilyesmiről. A banda továbbra is egész nagy helyszíneken játszik főzenekarként és számos fesztiválon is fellépnek, úgyhogy nyilvánvalóan továbbra is van igény rájuk, bármilyen istentelenül borzalmasak is. Úgy tűnik, az Alestorm olyan, mint a koronavírus és Piers Morgan: egy olyan szarság, amivel egyszerűen meg kell tanulnunk együtt élni."
 
Akik nem értenek együtt Everley szavaival és szívesen buliznának a zenekar új és régebi dalaira, július 3-án megtehetik ezt a Barba Negrában, ahol a Visions Of Atlantis és a Rumproof is fellép az Alestorm vendégeként.