Bejelentkezés

x
Search & Filters

Készülnek az új Helloween dalok



2016 óta a Kai Hansen, Michael Kiske, Andi Deris, Michael Weikath, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner, Daniel Löble felállásban játszik a Helloween, 2021-ben pedig egy albumot is kiadtak, amelynek hamarosan érkezhet a folytatása, Kiske ugyanis arról számolt be, hogy már készülnek új dalok, ráadásul Kai Hansen nemrég egy olyan szerzeménnyel állt elő, amelyen a Queen hatásai érződnek.
 
"Egy-másfél hete kaptam egy demót Kai-tól, ami rögtön nagyon megtetszett, mert egyáltalán nem egy olyan tipikus dal, amit a többség várna tőlünk. Van benne valami izgalmas és kreatív, ami igazából mindig is jellemző volt a Helloween-re. A Keeper Of The Seven Keys I-II most már klasszikus lemezeknek számítanak, de annak idején sokakat megleptek, mert teljesen másmilyenek voltak, mint a Walls Of Jericho, úgyhogy elég tökösnek kellett lennünk ahhoz, hogy ezt bevállaljuk, de szerencsére a fiatalok jellemzően amúgy is vakmerőek és rettenthetetlenek, és mi is azok voltunk.
 
Imádom Weiki-t (Michael Weikath) és Kai-t, mert mindketten ösztönös tehetségek és született dalszerzők. Nekik tényleg ez az életük és egészen elképesztő dolgokkal tudnak előállni. Az a dal például, amit az előbb említettem, elég Queen-es: sok zongorás rész, operás megoldások és epikus refrének alkotják, aztán persze jön a zúzás is. Mondhatjuk, hogy egy újabb Hansen-szimfónia született, amit én máris imádok. Remélem, a többiek is elég bátrak lesznek ahhoz, hogy bevállalják, rajtam biztos nem fog múlni!
 
 
Ami engem illet, én már nem igazán írok metal dalokat. Régebben jól ment, de manapság valamiért csak akusztikus gitárral tudok alkotni. Persze ha lenne valami olyan ötletem, ami illene a Helloween-hez, azonnal megmutatnám a srácoknak, de szerencsére el vagyunk kényeztetve, mert egy rakás jobbnál jobb szerző van a bandában: Andi, Sascha, Weiki, Hansen... úgyhogy biztos most sem lesz hiány az ötletekben. Ha esetleg megszáll az isteni szikra, én is besegítek, de semmit sem fogok erőltetni. Azt tudom, hogy Kai-nak nem csak ez az egy dala van már, és Andi is összerakott párat. Ő egyébként is igazi dalgyáros. A vérében van. Simán megír akár tíz nótát is egyszerre. Fogalmam sincs, hogy csinálja."
 
További jó hír a zenekar hazai rajongóinak, hogy a Helloween idén is fellép Székesfehérváron, a Fezen fesztiválon.