Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Kezdettől fogva nagyon erős rajongótáborunk van Magyarországon” – Hollywood Undead interjú



Több telt házas klubbuli és fesztiválfellépés után 2020. március 4-én a Papp László Sportarénában ad koncertet a Hollywood Undead a Papa Roach és az Ice Nine Kills társaságában, ráadásul jövőre új albummal is jelentkezik a banda, így bőven volt miről beszélgetnünk a csapat egyik oszlopos tagjával, George Ragan-nel, azaz Johnny 3 Tears-szel.
 
Rockbook: Jövőre a Papa Roach-csal érkeztek hozzánk. Honnan ered a kapcsolat a két banda között és hogy jött a közös turné ötlete?
 
Johnny: Nagyon régóta ismerjük egymást Jacoby-ékkal, mert főleg Amerikában gyakran lépünk fel ugyanazokon a rendezvényeken és ilyenkor mindig dumálunk egy kicsit. Ráadásul számomra ez igazán különleges dolog, mert gimis koromban rengeteget hallgattam a Papa Roach-ot, úgyhogy mondhatni, rajtuk nőttem fel, most pedig már közös koncertjeink vannak. Egyébként elképesztően jó arcok, remek zenét játszanak és élőben ők az egyik legjobbak, úgyhogy alig várom a bulikat. Az biztos, hogy mindkét a banda a maximumot nyújtja majd minden este!
 
Rockbook: Különleges vendégként vesztek részt ezen a turnén vagy mindkét banda főzenekarként játszik?
 
Johnny: Mindketten főzenekar leszünk, sőt, a sorrend sem fix, mert bizonyos helyeken ők játszanak előbb, máshol pedig mi. Azt hiszem, Budapesten például mi leszünk később, de ebből egyébként abszolút nem csinálunk ügyet. Facebook esemény itt!
 
 
Rockbook: Eddig klubkoncertjeitek Budapesten, méghozzá általában egymás után kettő is a nagy érdeklődés miatt, de játszottatok már a soproni VOLT fesztiválon is, most pedig az Arénában fogtok. Hozzád melyik áll a legközelebb ezek közül?
 
Johnny: Ez egy nehéz kérdés, mert mindegyiket más-más okokból szeretem. A fesztiválok azért jók, mert mindig rengeteg ember van, ráadásul a szabadban lehetünk, ami azt jelenti, hogy levehetem a pólómat és mindenki megcsodálhatja a hónaljamat. smiley A klubbulikra általában a valóban elkötelezett rajongók jönnek el. Azok, akik tényleg ránk és a mi zenénkre kíváncsiak. Sokan már visszatérő arcok egyes helyszíneken, és tök jó érzés, hogy újra és újra találkozhatunk velük. Olyan sztori is volt, hogy egy fiú és egy lány az egyik koncertünkön ismerkedett meg, azóta pedig már házasok. Úgyhogy a klubkoncertekben ezt a közvetlenséget és az ismerős arcokat szeretem a legjobban.
 
Rockbook: Október végén egy Already Dead című új klipes dallal jelentkeztetek. Ezek szerint hamarosan jön az új album is?
 
 
Johnny: Igen, februárban jelenik majd meg az új lemez, nem sokkal a budapesti koncert előtt, de addig várhatók még előzetes dalok (a Time Bomb című már meg is érkezett). Szóval a magyar buli jó alkalom lesz arra, hogy koccintsunk egy kólával és megünnepeljük az új albumot! smiley
 
 
Rockbook: Az Already Dead egyébként jól jellemzi az egész albumot vagy egészen más dalok is lesznek rajta?
 
Johnny: Szerintem elég jól jellemzi az egészet. Azt mondanám, hogy ez egy gyorsabb, bizonyos szempontból súlyosabb lemez lesz, mint az előző, ugyanakkor nagyon sok hiphopos elem is lesz egyes dalokban. Az Already Dead nagyjából jó ízelítőt ad abból, hogy mi várható összességében az albumtól, de azért lesznek nagyon különböző számok is.
 
Rockbook: Hogy szoktatok dolgozni egy-egy új albumon? Külön-külön írtok dalokat, vagy inkább közösen megy az agyalás?
 
Johnny: Ez most érdekesen alakult, mert ezt a lemezt sokkal inkább zenekarként írtuk meg, mint bármelyik korábbit. Pontosabban az első album is nagyjából hasonlóan készült, de most ahhoz képest is volt változás. Általában az szokott lenni, hogy különböző stúdiókban és általában nem is egy időben, mert mindenki felveszi a saját részeit és aztán jönnek hozzá a többieké. Most viszont mindannyian egyszerre voltunk ugyanabban a stúdióban és erre még tényleg nem volt példa korábban. Szerintem ezt hallani is lehet majd az albumon, mert a közös munka miatt elég erősen Beastie Boys-os hangulata lett az egésznek. Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd a hallgatók ehhez a közös anyaghoz. Ha nem tetszik nekik, akkor a következő lemezt megint egyedül írom! smiley
 
Rockbook: Az Already Dead klipjében nem viseltek maszkokat. Lesznek azért új maszkok a következő albumhoz és turnéhoz?
 
Johnny: Nem valószínű. Az az igazság, hogy már nem illenek bele a művészi elképzeléseinkbe és szeretnénk egy kicsit mást csinálni. Ráadásul mindig kiütéseim lettek a maszkoktól. Na jó, ez csak vicc volt! smiley De az igaz, hogy szeretnénk újítani, úgyhogy attól tartok, mostantól kénytelen lesz mindenki a ronda fejünket bámulni. smiley
 
 
Rockbook: Nemrég megszületett a második kislányod, amihez ezúton is szívből gratulálunk! Mennyit változott az életed a gyerekeid miatt? Nehezebb így elindulni egy turnéra, hogy most már két kicsi is vár otthon?
 
Johnny: Kösz, tesó! Igen, nem fogok hazudni, nagyon nehéz. Ugyanígy volt az első gyermekem születése után is és most megint. A zene és a gyerekeim a két legfontosabb dolog számomra a világon, úgyhogy igyekszem egyensúlyt tartani köztük. Ha nem turnézom, általában otthon vagyok és ilyenkor rengeteg időt töltök a gyerekekkel. Egyébként valószínűleg minden családos zenész így van ezzel. Az a fontos, hogy mindig élvezzük, ami éppen van. Ha zenélek, akkor annak örülök, hogy együtt lehetek a közönséggel és megoszthatom velük a munkám gyümölcsét, otthon pedig arra törekszem, hogy kizárólag apa lehessek, és természetesen igyekszem mindkettőben a tőlem telhető legjobbat nyújtani.
 
Rockbook: Már említetted a Beastie Boys-t, ami jól mutatja, hogy milyen sokszínű a zenétek, hiszen gyakorlatilag bármi belefér a rocktól a hiphopig. Mik a legfőbb hatásaitok?
 
Johnny: Talán azért is ilyen sokszínű a zenénk, mert nem ugyanazokat az előadókat szeretjük. Hozzám például a keményebb zenék állnak a legközelebb, de én is Los Angelesben nőttem fel, ahol mindig is nagyon erős volt a hiphop kultúra, így természetesen az is hatott rám, de aztán elkezdtem rockot hallgatni. Imádom a Korn-t és ahogy már említettem, a Papa Roach-ot is, de emellett örök kedvencem Ice Cube, Tupac és Biggie is, és talán ennek a kettőnek az ötvözete érvényesül a Hollywood Undead-ben. Sőt, számomra az indusztriális zene talán a hiphopnál is fontosabb hatás. Nagyon szeretem a Ministry-t és a Skinny Puppy-t. De tényleg mindenki hozzáteszi a zenénkhez a maga hatásait. Sokaknak egyébként nem tetszik ez a sokszínűség, de én úgy gondolom, hogy ha valamitől jobb lesz az adott dal, miért ne tegyük bele? Nem hiszem, hogy létezne olyan szabály, hogy bizonyos dolgok nem kerülhetnek bele a zenénkbe. Miért ne lehetne akár akusztikus dalunk is rap és hiphop nélkül? Nekünk csak az a fontos, hogy az adott nóta minél jobb legyen – nem számít, hogy ehhez mire van szükség. Mivel mindannyian sokféle zenét hallgattunk egész életünkben, nekünk az a természetes, hogy a mi zenénk is sokszínű.
 
Rockbook: 2017-ben szerepeltél a Highway to Havasu című filmben. Vannak még színészi vagy filmes ambícióid?
 
Johnny: smiley Nem hiszem, hogy egy film után már színész lennék, de egyébként nagyon élveztem a forgatást és szívesen csinálnék még hasonlót, de azóta nem nagyon volt erre lehetőség, bár tavaly szerepeltem egy rövidfilmben. De ez mindig is csak hobbi marad számomra, így nincsenek is komolyabb filmes terveim. Szóval nem tudom, hogy lesz-e még filmem, de nyitott vagyok ezen a téren is. De most, hogy mondod, tök jó lenne csinálni egy igazán szexi pornófilmet, amiben én szerepelnék egyedül.
 
 
Rockbook: Aktív tagja vagyok a Dove and Grenade TV nevű YouTube-csatornának, amelyre szórakoztató és informatív videók kerülnek fel a kannabisz kultúrával kapcsolatban. Miért fontos számodra, hogy tájékoztasd erről az embereket?
 
Johnny: Hosszú évek óta termesztünk már kannabiszt, de egy jó ideig nem igazán lehetett nyíltan beszélni erről a témáról, pedig mindig is rengeteg fogyasztó volt. Mostanra viszont már sokat javult a helyzet, főleg Kaliforniában, és szerintem nagyon fontos, hogy beszéljünk róla, mert bizonyos szempontból a kannabisz a jövő. A jelenlegi gyógyszerek közül sok tartalmaz különféle ópiumszármazékokat, amelyek nagyon komoly károkat tudnak okozni a szervezetben, és sokkal jobb lenne, ha orvosi kannabiszt használnánk ezek helyett, mert az valóban segítene ezeken az embereken, és nem is járna súlyos mellékhatásokkal, amelyek akár az egész életüket tönkretehetik. Szóval főleg a gyógyászati hatása miatt kampányolok ilyen elkötelezetten a kannabisz mellett.
 
Rockbook: Zárásként üzennél valamit a magyar rajongóknak a márciusi koncert előtt?
 
Johnny: Csak szeretnék szívből köszönetet mondani nektek. Tudom, hogy mindenki ezzel jön, de komolyan mondom. Mindig nagyon örülök, ha nálatok játszhatunk, mert kezdettől fogva nagyon erős rajongótáborunk van Magyarországon és ez tényleg a világot jelenti számomra. Ezért éri meg a zenéléssel foglalkozni. Alig várom, hogy jövőre visszatérjünk hozzátok és újra Budapesten lehessek, ami a kedvenc városom, és garantálom, hogy hatalmas bulit nyomunk majd a Papa Roach-csal!
 
Rockbook: Nagyon köszönjük, Johnny, és akkor márciusban találkozunk!
 
Johnny: Még annyi, hogy igazából nem akarok pornózni, csak vicceltem! smiley Úgyhogy ez ne terjedjen el! smiley
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: German Padilla, Hollywood Undead Facebook
 
Támogatónk az NKA Hangfoglaló Program.