Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kiderült, melyik dallal akarta eladni magát a Metallica



Flemming Rasmussen, a három klasszikus, 80-as évekbeli Metallica album, a Ride the Lightning, a Master of Puppets és az ...And Justice for All producere elárulta, hogy bár a zenekar sosem kötött kompromisszumokat, volt egy dal még a Ride the Lightning idején, amellyel mégis az volt a céljuk, hogy felkeltsék egy nagy kiadó figyelmét egy jobb szerződés érdekében.
 
"A fiúk mindig is tudták, hogy milyen dalokat szeretnének írni, de a Ride the Lightning-on lévő Escape-et kifejezetten azzal a céllal szerezték, hogy bevágódjanak vele egy nagy kiadónál, bár hozzáteszem, ők maguk sem tudták, mit érnének el ezzel. Ez volt az egyetlen nóta, amelynél felmerültek olyan kérdések, hogy nem túl rövid, nem túl popos, nem túl furcsa-e, de végül úgy döntöttünk, felvesszük.
 
A nagy kiadós szereződés végül össze is jött, de nem az Escape miatt, hanem azért, mert az album remekül fogyott, elsősorban a címadó Ride the Lightning-nak és a Creeping Death-nek köszönhetően. Ezután meg is fogadták, hogy soha többé nem írnak dalt azért, hogy megpróbáljanak valaki másnak megfelelni vele."