Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kilépett a Deep Purple-ből Steve Morse



Steve Morse májusban jelentette be, hogy nem vesz részt a Deep Purple aktuális turnéján, hogy rákkal küzdő feleségével, Janine-nel lehessen (bővebben itt), a helyét pedig Simon McBride vette át. Morse bízott benne, hogy visszatérhet, ha a helyzet jobbra fordul, a zenekar azonban most kiadott egy közleményt, amely szerint a gitáros hivatalosan is kilépett a bandából.
 
"Steve Morse több mint negyed évszázadon át volt a gitárosa, most azonban elhagyja a zenekart. Sajnos a személyes dolgai úgy alakultak, hogy egyszerűen nem tudna részt venni a Deep Purple 2022-es terveiben és a későbbiekben sem. Steve pár hónapja őszintén beszélt arról, hogy felesége, Janine rákkal küzd, és mellette van a helye. Steve a csatlakozása óta az alábbi nyolc albumon játszott és írt dalokat: Purpendicular, Abandon, Bananas, Rapture Of The Deep, Now What?!, Infinite, Whoosh!, Turning To Crime, és számos koncertfelvétel is készült vele. Steve nagyon fog hiányozni a zenekarnak, a stábnak, a menedzsmentnek, a kiadónak és mindenkinek, akinek volt szerencséje vele dolgozni. Egy igazi mester, aki mindig végtelenül hálás volt a rajongók támogatásáért és szeretetéért."
 
Morse is kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, hogy Janine négyes stádiumú rákkal küzd és valószínűleg élete végéig kemoterápiára kell járnia, és bár a gitárosnak nagyon hiányoznak a koncertek, ilyen körülmények között nem tudna a zenélésre koncentrálni és hosszabb turnékra indulni.