Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kirk Hammett és Dave Mustaine ellentmondásos kapcsolatának története



Kirk Hammett már közel 40 éve a Metallica oszlopos tagja, előtte azonban Dave Mustaine volt a zenekar gitárosa, akit James Hetfield és Lars Ulrich kirúgott, és ezután alapította meg a Megadeth-t. Mustaine annak idején úgy fogalmazott, hogy Hammett ellopta a pozícióját, amiért ő bosszúból elcsábította a zenész akkori barátnőjét. A történtek óta azonban már 38 év telt el, és a két gitáros kapcsolata is változott ez alatt.
 
Kirk Hammett: "Nekem igazából sosem volt gondom Dave-vel. Tudom, hogy nagyon szomorú és frusztrált volt az egész Metallica-ügy miatt, és sokáig nem is bírt túllépni rajta. Engem sosem rúgtak ki egy zenekarból sem, de úgy képzelem, olyan szintű csapás lehet, mint amikor életed nője hagy el, úgyhogy abszolút megértettem Dave dühét és keserűségét. Talán az jelentette a fordulópontot, amikor meghívtuk őt a 30 éves jubileumi bulikra, hogy játssza el velünk a  Kill 'Em All album dalait. Nagyon örültem, hogy ott volt a színpadon, és egyáltalán nem zavart, hogy ő játszotta a szólókat, én pedig beszálltam James mellé ritmusgitározni. Láttam Dave arcán és a viselkedésén is érződött, hogy igazán katartikus élmény volt ez számára. Sokat segített neki, és ezért már önmagában megérte. Azt hiszem, azóta egy kicsit jobb a kapcsolata velünk. Szeretném azt hinni, hogy ez az élmény begyógyított néhány fájó sebet."
 
Dave Mustaine: "Elmondhatatlanul tisztelem Kirk Hammett-et, és örülök, hogy beszélt erről a témáról. Majdnem mindenben teljesen igaza van... majdnem. Csakis a legjobbakat kívánom neki!"