Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kis híján meg sem jelent a Deep Purple legnagyobb slágere, a Smoke On The Water



A Deep Purple frontembere egy friss interjúban elárulta, hogy a zenekar legismertebb dala, a Smoke On The Water eredetileg nem is szerepelt volna a Machine Head albumon és egy különös élményt is felidézett, ami szintén ehhez a nótához kapcsolódik.
 
"Az 1972-es Machine Head albumot Svájcban vettünk fel és kicsit megcsúsztunk vele, mivel leégett a szállásunk. Már csak pár napunk volt a felvétel végéig, amikor a hangmérnök szólt, hogy ki kellene töltenünk valamivel még hét percet a lemezen, ezért gyorsan írtunk egy dalt a történtekről. A Smoke On The Water eleinte nem kapott nagy figyelmet, mert túl hosszú volt, de aztán elkezdték játszani a rádiók és berobbant a köztudatba. A rajongók imádják és sok zenekart is megihletett. A mai napig játsszuk a koncertjeinken.
 
Volt egy érdekes élményünk ezzel kapcsolatban, amikor Brazíliában jártunk. Kiderült, hogy van ott egy nagy rajongónk, Yvonne, a Tigrisnő, aki nem mellesleg sztriptíztáncos, úgyhogy elmentünk megnézni őt és a Smoke On The Water-t énekelte, miközben valaki kongán kísérte. Sok sztriptízbárban voltam már, de ilyet még nem láttam. Egyszerre volt csodálatos és nagyon furcsa."