Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kiváló basszusgitárosok, akik kizárólag pengetővel játszanak



Sokan azt vallják, hogy egy "igazi" basszusgitáros kizárólag ujjal penget, azonban ahogy az az Ultimate-Guitar aktuális listájából is kiderül, ez egyáltalán nem így van. Tíz olyan basszusgitáros következik, akik kizárólag pengetővel hajlandók játszani a hangszerükön.
 
- Jean-Michel Labadie - Gojira: Labadie-ból elképesztő energia árad a koncerteken és a stúdióban is óriási szerepe van a Gojira jellegzetes hangzásának megteremtésében. Páratlan gyorsasággal és technikával játszik, amire pengető nélkül valószínűleg még ő sem lenne képes.
 
 
 
- Justin Chancellor - Tool: Chancellor olyan egyedi és virtuóz stílusban pengeti a hangszerét, hogy könnyen azt hihetnénk, nem is basszusgitár, hanem sima hathúros van a kezében. Justin minden bizonnyal puszta kézzel is remekül boldogulna, ő azonban mégis a pengetőre esküszik, mert így tud igazán különleges hangzást elérni.
 
 
 
- Jason Newsted - Metallica: Cliff Burton igazi ikon volt a Metallica rajongók számára, akik attól tartottak, hogy a tragikusan fiatalon elhunyt zenész nélkül sokkal gyengébb lesz a banda hangzása, Newsted azonban játékstílusával és hozzáállásával is bizonyított. Érdekesség, hogy míg Cliff kizárólag ujjal pengetett, Jason mindig pengetőt használt.
 
 
 
- Dave Hope - Kansas: a Kansas a 70-es évek elején bukkant fel és azonnal felhívta magára a figyelmet izgalmas újdonságokkal teli zenéjével, amivel kiemelkedtek a kortárs rockcsapatok közül. A zenekar különleges hangzásában nagy szerepe volt a basszusgitárosnak, Dave Hope-nak, aki pengetőinek köszönhetően tudott elképesztően pontosan és feszesen játszani.
 
 
 
- David Ellefson - Megadeth: a Megadeth zenéje a kemény és gyors riffekre, valamint az erőteljes gitárokra épül, amelyek mellett nem könnyű másnak is érvényesülnie. David Ellefson viszont sikeresen felnőtt a feladathoz, ami zsenialitása és egyedi technikája mellett az általa használt pengetőknek is köszönhető.
 
 
 
- Mike Dirnt - Green Day: az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyakorlatilag bármelyik punk-rock banda basszusgitárosa szerepelhetne ezen a listán, hiszen a műfaj sajátosságaiból adódóan szinte mindannyian pengetővel játszanak, de Dirnt mégis kiemelkedik a mezőnyből és egyáltalán nem érezzük úgy, hogy csak másodhegedűs lenne a gitár mellett a Green Day dalaiban.
 
 
 
- Nick Oliveri - Kyuss, Queens Of The Stone Age: Oliveri igazi élő legendának számít és nem is ok nélkül: Josh Homme-mal együtt írta meg a Queens Of The Stone Age első három albumát és játszott a Kyuss-ban is. Élmény hallgatni a játékát, a stílusa pedig azonnal felismerhető - elég csak a No One Knows című dalra gondolnunk.
 
 
 
- Gene Simmons - KISS: Simmons előszeretettel mondja el a véleményét bármivel kapcsolatban, a koncerteken pedig repked, tüzet fúj és a nyelvét nyújtogatja, de emellett azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nagyszerű basszusgitáros, aki mindig óramű pontossággal játszik - kizárólag pengetővel.
 
 
 
- Paul Gray - Slipknot: Gray a Slipknot egyik fő dalszerzője volt, neki köszönhetjük a csapat legjobb nótáit. Emellett a koncerteken is élmény volt nézni a játékát, amely sokszor a gitárosokénál is izgalmasabb volt. Paul kilenc éve nincs köztünk és nélküle valószínűleg már sosem lesz ugyanolyan a zenekar.
 
 
 
- Lemmy Kilmister - Motörhead: Lemmy-t senkinek sem kell bemutatni: ő a nagybetűs Legenda és maga a rock 'n' roll.