Bejelentkezés

x
Search & Filters

K.K. Downing: "mások intézték úgy, hogy távoznom kelljen a Judas Priest-ből"

Már tíz év telt el azóta, hogy a Judas Priest alapító gitárosa, K.K. Downing elhagyta a bandát és azóta számos különböző verziót hallhattunk a történtekkel kapcsolatban. Maga a zenész is írt erről Éjjel-nappal Judas Priest című könyvében, egy friss interjúban azonban elárulta, hogy bizonyos részletek még ebből is kimaradtak, most azonban ezekről is beszámolt és azt is elmondta, hogy nem ő lépett ki a zenekarból, hanem mások intézték úgy, hogy távoznia kell.
 
"Azért írtam meg a könyvet, mert szerettem volna mindent bemutatni az én szemszögemből, de persze ez nem egyszerű feladat, és végül nem is írtam le mindent. Kevesen tudják, de 2010 telén történtek bizonyos dolgok, amik nem voltak túl kellemesek és nem is estek jól. Elég büszke típus vagyok, és úgy éreztem, több hitelességet és tiszteletet érdemelnék, ezért lényegében bedobtam a törölközőt, de pár hónappal később meggondoltam magam. Sosem voltam házas, de szerintem olyasmi lehetett ez, mint amikor valaki összeveszik a feleségével, aztán később eltöpreng, hogy talán mégiscsak az ő hibája volt az egész. Lényeg a lényeg, mire eljött a 2011 áprilisi búcsúturné, már máshogy láttam a dolgokat, és arra jutottam, hogy ott kellene lennem a koncerteken, úgyhogy meg is kértem Ian Hill-t, hogy küldje át a setlistet, amit összeállítottak. Ő ezt meg is tette, másnap azonban megjelent a banda közleménye, amelyben az állt, hogy kiszálltam és visszavonulok. Nagyon dühös lettem, és írtam nekik egy újabb levelet, amiben már korántsem fogalmaztam olyan finoman, mint az elsőben. Nem érzem úgy, hogy kiléptem volna a Judas Priest-ből. Mások intézték úgy, hogy ne lehessek ott. Ezután nagyon dühös és megkeseredett lettem, ami szintén nincs benne a könyvben, de ez az igazság."
 
A Judas Priest európai turnéja tavaly és idén is elmaradt, így jelen állás szerint 2022. július 11-én játszik majd Budapesten a zenekar.