Bejelentkezés

x
Search & Filters

A klímaváltozásra hívja fel a figyelmet új klipjével a USEME: 'Mindenből a semmibe'



Március elsején jelenik meg a USEME harmadik lemeze, ami bár műfajilag sokszínűséget ígér, mégis ez lesz a zenekar eddigi legegységesebb és legkiforrottabb anyaga. Az album nyitódala, a klímaváltozás és az elmúlás témáját is érintő, Mindenből a semmibe lesz. 
 
Bár alig több, mint 4 éve alakultak, tudatos építkezésüknek köszönhetően mára a USEME a hazai pop-rock színtér egyik kikerülhetetlen zenekara lett, amit a tavalyi Nagy-Szín-Pad győzelmükkel tovább erősítettek. A szupergroupként is emlegetett csapat első lemezét alig néhány hónap alatt írta meg, amit egy év múlva már a második album, a Szélesvásznú Ég követett. Az idén márciusban megjelenő lemezükre azonban hosszabb időt kellett várni, de néhány dalt azért már megmutattak a készülő anyagból. „Úgy érezzük, manapság elengedhetetlen a folyamatos jelenlét. Igényli a közönség, hogy pár havonta kikerüljön valami újdonság, ezért is döntöttünk úgy, hogy a lemez nyitódalát is megmutatjuk a megjelenés előtt. A Mindenből a Semmibe az album legkeményebb hangzásvilágú, szinte már metálos száma lett, amivel a világban tapasztalható negatív folyamatokra, változásokra is fel szeretnénk hívni a figyelmet. Én ezúttal is a szövegekért voltam a felelős. És bár a címből is kitűnik, hogy az olykor tabutémának is számító elmúlás is megjelenik a szövegben, mégis található benne feloldás, ami pozitívabbá teszi az egészet” – meséli Csongor Bálint, a zenekar frontembere.
 
Az Üveghegy című album márciusi megjelenése után a csapat tíz állomásos lemezbemutató turnéra indul. A budapesti közönségnek április 17-én az Akvárium Klubban mutatják be a lemezt. 
 
 
USEME, Fatal Error, Down For Whatever
2020. április 17., Akvárium Klub 
 
A USEME lemezbemutató turnéjának állomásai:
 
03.06 Sopron – Búgócsiga Akusztik Garden
03.20 Tatabánya – Roxxy Music
03.27 Nyíregyháza - Club Hollywood
03.28 Miskolc - Helynekem
04.03 Szeged – JATE Klub
04.04 Győr – Rómer Ház
04.17 Budapest – Akvárium Klub 
04.25 Hajdúszoboszló - Rock Café
05.09 Békéscsaba – Csabagyöngye Kulturális Központ
05.15 Veszprém - Expresszó
 
 
Fotó: Koósz Milán