Bejelentkezés

x
Search & Filters

Koncepció vagy önismétlés? - zenekarok, amelyeknek minden borítója hasonló



A borító fontos része egy albumnak, hiszen felhívhatja rá a figyelmünket akkor is, ha egyébként nem érdeklődnénk iránta, vagy nem is tudnánk róla. Akadnak olyan zenekarok is, amelyek minden lemezük borítóját hasonló koncepció alapján készítették el. De vajon ez tényleg egységessé teszi a diszkográfiájukat vagy nem több sima önismétlésnél? Döntsétek el ti!
 
- Iron Maiden: Eddie már 1980 óta az Iron Maiden kabalája. A banda, a rajongók, a menedzsment és a kereskedők is imádják, így nem csoda, hogy őt láthatjuk minden nagylemez, valamint a legtöbb koncertalbum és kislemez borítóján is.
 
 
 
- The Soviettes: a The Soviettes borítói ugyanarra a sémára épülnek: egy egyszínű háttéren láthatjuk a zenekar nevét és egy egyszerű képet a bal alsó sarokban, így a négy albumukból akár egy nagy közös borítót is összerakhatunk.
 
 
 
- Amon Amarth: az Amon Amarth tagjai gyakorlatilag csatadalokat előadó modern vikingek és a lemezborítók is ezt tükrözik: egy északi harcost láthatunk rajtuk, felette pedig a zenekar neve olvasható, a rajongókat azonban ez egyáltalán nem zavarja, sőt, mindig izgatottan várják az újabb képet.
 
 
 
- Teenage Bottlerocket: a Teenage Bottlerocket jó punkbandához illően nem sokat agyal a borítóin: a zenekar logója és neve mellett az adott kiadvány címe szerepel rajtuk, az EP-iken pedig általában egy rajzfilmszerű kép látható.
 
 
 
- Catfish and the Bottlemen: a zenekar a minimalista stílusra esküszik: minden borítón a csapat neve, az album címe és egy fehér körvonalakkal kialakított rajz látható, emiatt elég nehéz elsőre megkülönböztetni egymástól a kiadványokat.
 
 
 
- Weezer: a Weezer sem bonyolítja túl a dolgokat: a legtöbb borítón a zenekar tagjai állnak egy egyszínű háttér előtt.
 
 
 
- Me First And The Gimme Gimmes: hasonló a helyzet a Me First And The Gimme Gimmes-nél is, azzal a különbséggel, hogy a tagok mindig más pózban és más közegben tűnnek fel.
 
 
 
- Motörhead: ami az Iron Maiden-nek Eddie, az a Motörhead-nek Snaggletooth. A zenekar kabalája számos borítón és merchandise terméken tűnt fel 1977 és 2017 között. Ő az egyik legrégebbi kabala a metal világában.