Bejelentkezés

x
Search & Filters

"A koncert úgy legyen monumentális, hogy közben megőrzi a klubkoncertek intim hangulatát is!"



Április 28-án, pénteken, újabb fontos állomáshoz érkezik a Tankcsapda, ugyanis a zenekar a pályafutása során először ad önálló koncertet a Papp László Sportarénában, méghozzá egy középen elhelyezett színpaddal. A két vendégzenekar a német Reload és a budapesti Pennhurst lesz, és maguk a Tankok is gőzerővel készülnek a bulira.

Rockbook: - Miért pont most jött el az ideje egy ilyen önálló Aréna koncertnek?

Lukács: - Nincs ennek semmi különös, jól körülírható apropója. Egész egyszerűen most jutottunk el odáig, hogy - bár nincs aktuális, új dalokat tartalmazó lemez vagy bármiféle jubileum – csináljunk egy Aréna koncertet. Ezzel amúgy is már jó ideje „tartoztunk” a közönségnek és magunknak is.  Eközben jött az ötlet, hogy ha már lúd, legyen kövér: lépjünk ki a jól megszokott és megismert komfortzónánkból és csináljunk valami szokatlan dolgot. Így kerül a színpad az Aréna közepére. Ezzel a színpadelhelyezéssel szeretnénk elérni azt, hogy a koncert úgy legyen monumentális, hogy közben megőrzi a klubkoncertek intim hangulatát is!

Rockbook: - A Barba Negra Trackben próbáltatok a koncertre, ami külső szemlélőként nézve nem sok mindenben hasonlít az Arénához. Miért esett mégis erre a választásotok?

Lukács: - Ez egy olyan – technikai jellegű – próba volt ahol az előbb már felvázolt, a szokásostól eltérő színpadelhelyezésből adódó dolgokat tudtuk lemodellezni. Nagyon hasznos két nap volt, a Track pedig ideális helyszínnek bizonyult erre.

 

 

Rockbook: - Ezúttal az Aréna közepén lesz a színpad, ami itthon újdonságnak számít, de külföldön több nagy zenekar is csinált már ilyesmit. Ez jelentett nektek segítséget, vagy így is mindent teljesen magatoktól kellett kitalálnotok?

Lukács: - A spanyol viaszt már rég feltalálták és amúgy sem szégyen azoktól tanulni, és ellesni dolgokat, akik valamit jobban tudnak és csinálnak, mint te… Természetesen sok ilyen koncertet megnéztünk, átbeszéltük a tapasztalatokat illetve azt is, hogy mi, hogyan képzeljük el mindezt tankcsapdásan. Ebből áll össze a mi bulink.

Rockbook: - Milyen látványra számíthatnak a rajongók? Készültök valami extrával?

Lukács: - Nem szeretnénk előre inni a medve bőrére, hiszen egy ilyen koncert nagyon sok olyan plusz kihívást jelent amivel most találkozunk először de természetesen a látvány és a koncert felépítésével is megadjuk a módját a bulinak!  

Rockbook: - Szinte minden évben kitaláltok valami újat (amerikai turné, ausztrál turné, feldolgozás album). Lehet ezt még fokozni?

Lukács: - Ezt mi nem „fokozásként” éljük meg. Folyamatosan nagyon sok ötletünk van, amit igyekszünk így vagy úgy tető alá hozni. A tengeren túli koncertek vagy a feldolgozás album terve is már sok évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk. Azért dolgozunk és vagyunk készen tenni érte nagyon sokat, hogy ezeknek a terveknek legalább egy részét meg is valósítsuk, szóval igen: lehet ezt még „fokozni” de sokkal közelebb járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, tesszük a dolgunkat a legjobb belátásunk szerint.

 

Lukácsék tehát pályafutásuk egyik legnagyobb show-jára készülnek 2017 április 28-án, ahol a zenekart a budapest Papp László Sport Aréna küzdőterének közepére helyezett színpadon igazán közelről láthatja és hallhatja a közönség az év legütősebb rockkoncertjén.

Jegyek és részletek itt.