Bejelentkezés

x
Search & Filters

Koncertdömping világsztárokkal a megújuló Budapest Parkban. Itt a program!



Örömmel tájékoztatjuk, hogy idén harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Budapest Park. A nyitóhétvégén olyan hazai nagyágyúkkal kezdünk, mint a Kiscsillag (április 25. péntek) és a Parkban újra aktivizálódó 30Y (április 26. szombat). Erős kezdés lesz, amihez tartjuk magunkat a következő 5 teljes hónapban is!

 

Kiscsillag - 2014

 


A hazai zenei élet színe-java képviselteti magát idén is a Budapest Park színpadain. Hogy csak az első 3 hét fellépőit említsük meg: május 2-án Bikini, május 3-án az Alvin és a Mókusok, május 8-án Belga, május 9 -10-én FINAL FESTIVAL (Nemzetközi Diákfesztivál): Pendulum (+ további fellépők hamarosan), május 15-én az Ocho Macho, május 17-én a GHYMES ad koncertet, valamint május 23-án a Punnany Massif lép fel sokadszor a nagyszínpadon.

 

Alvin és a Mókusok - Sajnálom

 


Folytatva az előző évek hagyományát, idén is a sokszínűség, a minőség és a nagy formátum jellemzi a külföldi fellépők névsorát:

Május elsején azt az Emír Kusturicát és a No Smokin Orchestra-t (SRB) köszönthetjük a nagyszínpadon, akik mesterien keverik az ethno és punk-rock stílusokat és akiknek koncertje a Macskajaj című film világába varázsol minket.

Május 14-én az az amerikai Everlast lesz a vendégünk, aki oly sikeresen keveri a rap-et és az akusztikus rockot.

Június 14-én, a Gogol Bordello (USA) Kelet Manhattenből érkezik hazánkba, hogy sajátságos cigány-punk zenéjükkel és új albumukkal (Pura Vida Conspiracy) hozzák el nekünk azt a színes zenei kavalkádot, amit csak ők tudnak a Budapest Park színpadára varázsolni.

 

Gogol Bordello - Start Wearing Purple

 


Június 16-án, az AERODROME FESZTIVÁL-on olyan együttesek lépnek fel, mint a Limp Bizkit, akikről elég annyit elmondani, hogy eddig 31 millió lemezt adtak el. De itt lesz a Magyarországra először látogató zenész, filmrendező, producer, az őrült zseni, Rob Zombie, valamint a thrash-metal műfaj megkerülhetelen csapata, a Megadeth. Ezen a kultikus rendezvényen három olyan show várható, ami külön-külön is eseményszámba megy, de így ötvözve verhetetlen és kihagyhatatlan program lesz!

 

Limp Bizkit - My Way

 

 

 

Rob Zombie - Dragula

 

 

 

Megadeth - Holy Wars...The Punishment Due

 


Június 17-én, a Massachusetts-i kelta punk banda, a Dropkick Murphys (USA) fogja megőrjíteni az erre a napra biztosan zöld színbe boruló budapesti közönséget.

Július 1-én, a Protest The Hero (CAN), az a progresszív metál banda lép fel, aki avantgard megoldásaival mindig ígér valami váratlant a színpadon. Várhatóan most sem lesz ez másképp, visszaszámlálásra fel!

Július 22-én, azt a Sick Of It All-t (USA) láthatja a közönség, aki 1986 óta megállás nélkül tartják lázban és formában a hardcore zene iránt rajongókat.

 

Sick Of It All - Step Down

 


Július 26-án, a Dream Theater (USA) rázza fel a Budapest Park közönségét, akik remélhetőleg a szintén progresszív metált játszó Protest the Hero koncert után, újból nyitott fülekkel és nagy várakozással néznek elébe ennek a koncertnek.

 

Dream Theater - The Looking Glass

 


Július 29-én egy igazi nőt láthatunk a színpadon. Ő nem más, mint Joss Stone (UK) soul énekes, dalszerző és színésznő, aki meghódította mind az angol, mind az amerikai toplistákat.

(A zenekarok névsora folyamatosan bővül és nem csak ilyen „nehéz fiúkkal”. A szinesség és a sokszínűség, ami magára a Parkra is jellemző, megjelenik majd a zenei kínálatunkban is. Minderről folyamatosan hírt adunk majd.)

2014-ben a Budapest Park tervei között az is szerepel, hogy még több, még színvonalasabb külföldi együttessel lepje meg közönségét. Olyan zenekarokat hívunk meg, akik méltán keltik fel Budapest, az ország figyelmét. Mindezekkel a Budapest Park egy olyan nagy kaliberű hellyé válik, amely jóval túlnő a klubhelyszíneken, és a Sportaréna méretű koncerthelyszínek nyomdokaiba lép.

A Budapest Park egy hosszú távú márkastratégia első lépéseként idén új arculatot kap. Egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világ épül föl a kreatív anyagokon. A világ egyes elemei külön és egyben is megjelennek a szezon során, egységes, de mégis nagyon változatos kommunikációt biztosítva a márka számára.

A vizuális és verbális stratégia célja, hogy átadja a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!”

Nem csak arculatában, hanem tartalmában is megújul a Park. Arra törekszünk, hogy ne „csak” éjszakai szórakozóhely legyünk, hanem ennél jóval összetettebb, tartalmasabb és sokszínűbb legyen Európa legnagyobb egész nyáron nyitva tartó szabadtéri kulturális tere. A Budapest Park az idei image-váltással egy új, mesésebb, varázslatosabb arcát fogja megmutatni a közönségének. Olyan hely lesz, ahol az idelátogató a Park minden sarkában talál majd valami érdekességet. Nagyszabású, monumentális színpadképet tervezünk, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság lesz az ingyenes SportKert, ahol az asztaltársaságok az idei év Futball Világbajnokságát illetve a Vizilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg óriási LED kivetítőn. Átalakul és megújul, illetve nevet is vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, amely egy komoly budapesti klubhelyszínné válik a legnevesebb magyarországi Dj fellépőkkel. A Budapest Park zenei helyszínei mellett zöldfelületei is megújulnak, a Domb új dizájnt kap, és a bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldül, tréfás kertészeti installációkkal és LandArtos megoldásokkal gyarapszik, így a horgolt pulcsit kapott fák mellett, a színes lampionok alatt a babzsákokon és csíkos függőágyakon lehet majd kipihenni a bulizás fáradalmait. A sok megújult helyszín mellett a Park összművészeti funkciója is bővül, a Bunker Kortárs Galéria mellett lesznek a Park területén szétszórva, kültéren is nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és érdekes interaktív installációk, illetve az esték folyamán mindig fogunk találkozni valamilyen érdekes performansszal, előadással, utcaszínházzal.

Érdemes lesz már délután kilátogatni, munka után vagy buli előtt lazítani egyet, megkóstolni megújuló gasztronómiai kínálatunkat, inni egy jó hideg sört. Vagy azért is, mert sosem tudhatod, hogy milyen élménynek lehetsz majd részese…
 

Címkék: 
Budapest Park
Dream Theater
Dropkick Murphys
Protest The Hero