Bejelentkezés

x
Search & Filters

Könnyfakasztó dallal búcsúzik az Irigy Hónaljmirigy énekese nemrég elhunyt zenésztársától, Ambrus Zolitól



Ambrus Zoltán hosszan tartó súlyos betegsége után 53 éves korában 2019. július 7-én hunyt el egy budapesti kórházban. 
 
Korábbi zenésztársa, Sipos Tomi, az Irigy Hónaljmirigy frontembere egy dallal búcsúzott Zolitól:
 
"Ez a dal a szólólemezem lezáró dalának íródott, de a közelmúltban elhunyt barátom, kollégám emlékének ajánlom mély fájdalommal és nagy szertettel! Jó utat Zolika! Vigyázz ránk fentről!" 
 
 
A remek gitáros először a Primula zenekarban játszott, majd a katonaság előtt a Légióban, később pedig egy időre az Árkádok tagja lett. Az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától fogva mintegy másfél évtizeden keresztül a csapat állandó tagja volt, paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte. Szilfid testalkata, arckifejezésének viszonylag lágy vonásai miatt különösen jól parodizált női előadókat, közszereplőket.
 
2005. december 27-én egy jeges útszakaszon autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba, felépülése hosszú ideig tartott. Mivel agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, igen sok mindent újra kellett tanulnia. Feleségétől 18 év után elvált, két gyermek édesapjaként. Az Irigy Hónaljmirigyből kivált, 2012-ben az Alcohol együttes gitárosa lett. Saját formációja a Helló, Mister! 
 
 
Forrás: wikipédia