Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kortás tánc a Képzelt Város új klipjében

A Képzelt Város új lemeze megjelenése előtt még egy utolsó ízelítőt ad a rajongóknak. Az Unsound klipjében kortárs táncosok jelenítik meg a mindennapi belső vívódásokat és az elengedés nehézségét. A Samizdat február 14-én jelenik meg, a lemezbemutató pedig másnap lesz az A38 Hajó koncerttermében. 
 
A Képzelt Város a két éve megjelent Lights Out és a nemrégiben megjelent Samizdat, valamint a Stolen Land klipje után még egy utolsó számot felfed az ötödik nagylemezéről annak megjelenése előtt. 
 
 
A dalról Bos Michaela Lilla, a csapat csellistája mesélt: „Az Unsoundban számomra egy picit ilyen se veled, se nélküled viszonyt tükröz a szöveg, amit lehet párkapcsolati viszonyban értelmezni, de sok olyan eset van, amikor csinálunk valamit, amit nem szeretünk csinálni, de nem tudunk kitörni belőle mégsem, mert szükségünk van rá annak ellenére, hogy sokszor boldogtalanok vagyunk miatta.”
Ezt a nyugtalanító érzést fordította klippé Balogh Ádám és Cseh József (allusion.ninja video) az Unsound videójában: „Egy közös baráton keresztül ismertük meg a zenekart, majd egyből adta magát egy video klip lehetősége. Az Unsound című számot választottuk az új albumról, melynek ritmusa és hangulata már első hallgatás után egyértelművé tette, hogy egy kortárs tánc videót fogunk készíteni. Ehhez szerencsére nagyon tehetséges táncosokat találtunk. A lányok hamar ráéreztek a zene mondanivalójára, így egy élmény volt megtervezni és rögzíteni a legapróbb mozdulatokat is” – kommentálják a videót az alkotók. - „Az egész csapat egyet ért abban, hogy a zene és a klip együttes harmóniája több mondanivalót is magában rejt: egy új kezdet iránti vágyódást, az elengedés nehézségeit és a mindennapi belső vívódásokat.”
 
A Samizdat február 14-én jelenik meg, a lemezbemutató koncert 15-én lesz az A38 Hajón a szlovák Shallov társaságában. 
 
Képzelt Város - lemezbemutató, vendég: Shallov (SK)
Helyszín: A38 Hajó
Időpont: 2020. február 15. 19:00
 
Jegyek: elővételes: 2000 Ft, helyszínen: 2500 Ft