Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kötelező-e egy zenésznek/zenekarnak eljátszania a legnagyobb slágereit?

Alice Cooper két érdekes sztorit idézett fel egy friss interjúban: kiderült, hogy Jimi Hendrix és David Bowie is ugyanazt mondta neki annak idején a legnagyobb sikerdalaikkal kapcsolatban és az énekes a saját véleményét is elárulta.
 
"Jimi egyszer azt mondta nekem, hogy megőrül, ha még egyszer el kell játszania a Foxy Lady-t, nekem pedig rögtön az jutott eszembe, hogy milyen csalódott lennék, ha elmennék egy koncertjére és nem hallhatnám ezt a dalt. Bowie pedig egyszer kijelentette, hogy akar egy olyan turnét, amin nem játssza el egyik slágerét sem, nekem pedig az volt a reakcióm, hogy ezért biztos mindenki utálni fogja.
 
Én azt vallom, hogy igenis el kell játszani a slágereket, méghozzá a lehető legjobb minőségben. Aztán vannak olyan dalok, amiket azért érdemes előadni, mert látványos lehet a körítésük, ilyen nálunk a Feed My Frankenstein és a The Ballad of Dwight Fry, időnként pedig bedobunk néhány meglepetést, például a Roses on White Lace-t és ilyenkor rögtön kiderül, kik az igazi rajongók, mert ők ezeket is éneklik és látszik rajtuk, hogy nem is remélték, hogy valamikor élőben hallhatják majd őket."