Bejelentkezés

x
Search & Filters

A közeljövőben stúdióba vonulunk három új dal elkészítésének erejéig - Beneath My Skin interjú



A 2019-ben alapult Beneath My Skin zenekart stílusilag a Thirty Second To Mars – Bring Me The Horizon – Yungblud tengelyen lehet leginkább elhelyezni. Utóbbi töretlen lelkesedése és szeretete kimondottan inspirálja a csapatot. Épp ezért szerettek volna egy feldolgozást csinálni az egyik számából. A Lézer Arénában forgatták a klipet a 'Hope for the Underrated Youth'-hoz, helyenként UV-fényekkel és festékekkel megspékelve. Szerettek volna egy kevésbé hagyományos képi világot hozni a feldolgozásuk mellé. A cikk végén kiderül, sikerült-e!
 
Először azonban Balogh Péterrel (gitár), Dunai Gergővel (ének), Hercz Tamással (dobok) és Taksz Ákossal (basszusgitár) ülünk le virtuálisan beszélgetni.
 
Rockbook: Először is gratulálok a Rockbook Rockmagazin III. Online Tehetségkutatóján elért dobogós helyezéshez! Ráadásul bejutottatok A Dal 2021 elődöntőjébe is! Mondhatjuk, hogy beindult a szekér?
 
Gergő: Köszönjük, mondhatjuk szerintem, hogy valamennyire igen, bár sokat lendítene a dolgokon, ha tudnánk koncertezni is. Nagyon örülünk egyébként, hogy ilyen friss zenekarként egy ilyen műsor elődöntőjébe bekerülhettünk.
 
Rockbook: A zenekar magját a Kőbányai Zeneiskola növendékei alkotják. Meséljetek kicsit az alapításról és arról, hogyan esett a választás erre a zenei irányzatra.
 
Peti: Gergővel és Tomival a suliban ismerkedtünk össze, Ákos, a basszer pedig Tomin keresztül kapcsolódott be hozzánk kicsivel később. Bár mind más és más zenéket hallgatunk a Gojirától a Lil Peep-ig, de a dark rock vagy metal zene volt az a közös nevező, ami mind a négyünkre jellemző. Jelenleg ezt a műfajt szeretnénk pop és trap elemekkel, effektekkel ötvözni.
 
 
Rockbook: Kifejtitek, miért lett pont a panda a legfontosabb arculati elemetek?
 
Gergő: Igazából ez tőlem jött. Röviden, a szüleimmel cicamenhelyként üzemeltettük az egyik szobámat a régi házunkban és rájöttem, hogy akkor a legaranyosabbak az állatok, ha kövérek. Aztán rájöttem, hogy van egy állat, ami gyárilag dagadt. Elkezdetem videókat nézni a pandákról a neten és szerintem csak azért lettek teremtve, hogy nevetést hozzanak mindenki életébe. Felhoztam a srácoknak, hogy mi lenne, ha egy panda lenne a logónk és mivel mind nagy állatok és állatbarátok vagyunk, egyből leokézták.
 
Rockbook: Bemutatkozó koncertetek szeptemberben volt a Robotban. Összességében hogyan éltétek meg a 2020-as évet?
 
Ákos: Nagyon jó buli volt, emlékszem még most is minden részletére. Ahhoz képest, hogy a legelső koncertünk volt, szinte megtelt az egész hely, nagyon meglepődtünk. Úgy érzem azért a vírus ellenére a 2020-as évben is sikerült haladnunk, még ha nem is annyit, mint szerettük volna.
 
Rockbook: Mivel töltöttétek, töltitek az időt a karantén időszak alatt?
 
Tomi: A legrosszabb az egészben az volt, hogy nem tudtunk próbálni, se találkozni egymással. Mentek az üres napok és nem tudtunk haladni semerre. Kezdtünk egyre depisebbek lenni, aztán emlékszem, mikor pár hónappal később találkoztam Gergővel, nem tudtuk hogyan viselkedjünk egymással, mintha valami régi barátba futottam volna.
 
Gergő: Mindezek után viszont, hogy újra össze tudtunk járni, gyakorlatilag kétszer annyit kezdtünk el dolgozni mindenen: új dalokon, új feldolgozásokon, új klipeken, sőt, még új fellépő ruhákon is.
 
Rockbook: Térjünk vissza egy kicsit az aktuális tehetségkutatóra, amelyen az ’Ébredj!’ című dalotokkal vesztek részt. Mi alapján esett éppen erre a választás?
 
Gergő: Igazából ez felelt meg egyedül a követelményeknek smiley. De egyébként is ezt választottuk volna szerintem, a mondanivalója miatt. Szeretnénk, ha felnyílna az emberek szeme, és végre azt csinálná mindenki, amit igazán szeret, amiért igazán él. Vagy ha még nincs módja rá, akkor azért tegyen minden nap, hogy egyszer elérje azt.
 
 
 
Rockbook: Mik voltak az előzetes elvárásaitok a Dallal kapcsolatban?
 
Ákos: Már az, hogy bekerültünk oda, önmagában hatalmas dolog nekünk. A legfőbb szempont az volt illetve még most is az, hogy minél többen megismerjenek minket és a zenénket. Mindenki nagyon kedves és profi volt, nagyon élveztük minden pillanatát, remélem fogunk még találkozni velük.
 
Rockbook: Mi lesz az első dolog, amit csinálni fogtok, ha ismét kinyílik számunkra a világ és nektek is szabadabb mozgásotok lesz?
 
Peti: Természetesen minél többet koncertezni szeretnénk, amint lehet. Készülünk új dalokkal, feldolgozásokkal – ahogy azt Gergő is említette – és nagyon szeretnénk már színpadra vinni ezeket. A Youtube se rossz egy ideig, de azért a koncertek minden dimenziójában pótolhatatlanok.
 
Rockbook: Általánosságban véve mik a terveitek az idei évre?
 
Tomi: A közeljövőben stúdióba vonulunk három új dal elkészítésének erejéig, valamint agyalunk a hozzájuk tartozó vizuálokon, illetve, hogy mikor adjuk ki őket. Aztán továbbra is felváltva mindig egy saját, egy feldolgozás és így tovább. Plusz lehet, hogy megmérkőzünk egy másik neves tehetségkutatón is, de erről majd ha aktuális lesz.
 
 
Rockbook: Mit gondoltok, mikor térhet vissza az élet egy viszonylag normális kerékvágásba és hogyan fogja érinteni a koronavírus-járvány hosszú távon az élőzene jövőjét?
 
Ákos: Csak a politikusok tudják meddig tart ez az egész. Mi reménykedünk benne, hogy jövőre már lehet fesztiválozni és koncertezni. Szerintem, ha egyszer visszaáll ez az egész, az emberek rohanni fognak a koncertekre, mert már elvonási tüneteik vannak.  
 
Rockbook: Mit üzentek a rajongóitoknak?
 
Gergő: Mindenkinek külön-külön egyenként szeretnénk itt is megköszönni, hogy a Dal alatt végig mellettünk voltatok és támogattatok minket - ez óriási érzés volt számunkra. Nemsokára érkeznek az új saját dalok, és úgy érzem ezek még nagyobbat fognak ütni, mint az eddigiek. Nagyon várjuk, hogy személyesen is találkozhassunk veletek és élőben is zenélhessünk nektek!
 
Rockbook: Köszönjük a srácoknak az interjút! Maradjatok még, mert ahogy ígértem, nálunk nézhetitek meg először friss klipjüket:
 
 
 
Somogyvári Ákos