Bejelentkezés

x
Search & Filters

Közös turnéra indul a Mátyás Attila Band, az Action és a Ganxsta Zolee és a Kartel



Ganxsta Zolee-t, Matyit és Szaszát, vagyis a Sex Action három ikonikus alakját nem kell bemutatni a közönségnek: az idén 25 éves banda dobosa, gitárosa és énekese most a saját zenekaraikkal, vagyis a Kartellel, a F. O. Systemmel és az Actionnal nyakába veszi az országot. A III. Ikon Tour január 31-én Veszprémben indul, és ősszel Budapesten ér véget.

Mátyás Attila (Matyi) a Sex Action előtti F.O. Systemes időket idézve a MAB-bal, míg a másik két főhős az Actionnel és a Kartellel lép színpadra. Persze az is biztos, hogy ha ők így együtt vannak, akkor el fog csattani egy-két szám a kultikus alapzenekartól is. Pláne most, hogy gőzerővel készülnek az április 11-i 25 éves szülinapi koncertre a Sex Actionnel.

A január 31-i veszprémi koncertet február 27-én egy pécsi hangverseny, majd április 4-én egy egri mulatság követi, ősszel pedig, felelevenítve a tavaly márciusi teltházas bulit, visszafoglalják a Dürer-kertet is a III. Ikon Tour végállomásaként.

Zoli, Matyi és Szasza az elmúlt években sem pihent, s noha az „eredeti” dirty-rock életérzéstől zeneileg kicsit eltávolodtak az újabb formációkban, zenészként és emberként is megmaradt bennük az a lendület és egyediség, ami miatt annak idején is sokan megszerették őket.

Már csak azért is érdemes megnézni, meghallgatni őket a turné valamelyik állomásán, mert ilyen koncentrációban ritkán találkozhatunk a három legendás zenész munkásságával. A koncertek ráadásul több meglepetést is tartogatnak: a két éve megújult, idén húszéves Kartel karcosabb, instrumentálisabb formában, ráadásul még elemibb erővel csap le a gyanútlan áldozatra, csakúgy, mint a 2012-ben feltámadt Action hardcore zúzása. És akkor a F. O. Systemes waves, darkos hangulatról még nem is beszéltünk, ami tovább „színesíti” majd az estéket. Unatkozni itt sem zenei sem semmilyen értelemben nem lehet majd az egyszer biztos, mert Zoli, Matyi és Szasza nem az a fajta zenész, aki a maga örömére elzenélget csupán a színpadon. Ezen a portyán mindenkit leterítenek majd a dirty-rock vándorok, akik most sokszínűségüket is bebizonyítják!

 

 

 


 
Címkék: 
Mátyás Attila Band
Action
ganxsta zolee és a kartel