Bejelentkezés

x
Search & Filters

'Kurt Cobain Napot' tartanak a rocklegenda szülővárosában



Idén végre a Nirvana is bekerül a Rock and Roll Hall of Fame-be, most pedig arról szólnak a hírek, hogy a néhai Kurt Cobain tiszteletére évente megtartandó ünnepséget szerveznek a zenész szülővárosában, a Washington-i Aberdeen-ben.

A város polgármestere, Bill Simpson és a városi tanács bejelentette, hogy mostantól a Nirvana egykori frontemberének születésnapján, azaz február 20-án tartják minden évben a "Kurt Cobain Napot".

Íme a hivatalos kiáltvány egy részlete: "Aberdeen lakossága joggal lehet büszke arra, hogy egy olyan híresség életének lehettek részesei, mint Kurt Cobain. Emellett természetesen az a tény is nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy közösségünk javarészt Kurt Cobain-nek és művészi eredményeinek köszönhetően tett szert nemzetközi ismertségre."

A kiáltványban továbbá azt is elismerik, hogy az Aberdeen Városi Múzeum, valamint önkéntesen tucatjai dolgoztak fáradhatatlanul azon, hogy Cobain emléke méltó elismerést kaphasson a városban.

A város ma már minden ‘Welcome to…’ (Üdvözlünk) tábláján feltünteti a ‘Come As You Are’-szlogent is, amely egy közismert Nirvana-dal címe és szövege is egyben.

 

 

 

Nirvana - Come As You Are

 


 
Címkék: 
Kurt Cobain
nirvana