Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lacrimas Profundere, Nightmare, Jaded Heart, Grailknights koncertek november 12-én, a Dürer Kertben



Évek óta a világ legjelentősebb és legnagyobb presztizzsel bíró metal rendezvénye a németországi Wacken Open Air. Jellemző a fesztivál népszerűségére, hogy a 2015-ös Wackenre már nem lehet jegyet kapni, hiszen a jegyvásárlás megnyitása után 12 órával az össze biléta gazdára talált! A fesztivál szervezői ezért úgy gondolták, hogy ha csak kis szeletekben is, de azok is részesüljenek a wackenes élményben, akik nem vehetnek részt a balingeni gigarendezvényen. Ezért keltették életre a WOA Roadshowt, amelyen feltörekvő és underground bandák járják együtt Európa rockklubjait.  Az Roadshow második felvonás november 12-n ér Budapestre, a Dürer Kertbe, ahol ismét négy remek zenekart láthat a magyar közönség.

Tavaly ünnepelte huszadik születésnapját Németország egyik vezető gótikus rock/metal zenekara, a Lacrimas Profundere. Az érzelmes, érzéki melódiákat, fogós, fülbemászó, mégis erőtől duzzadó dalokba öntő germán alakulat a gótikus színtér megkerülhetetlenül fontos előadója. A finn HIM rajongóinak különösen ajánlott, és hazánkban is többször nagy sikerű koncerteket adó banda legutóbbi albuma tavaly látott napvilágot. Az Antiador című lemez címadó tételének klipjét itt találják:

 


A Nightmare személyében egy igazi, elnyűhetetlen, underground metalhéroszt üdvözölhetünk Budapesten. Franciaország első jelentős metalbandája volt az 1979-ban alakult Nightmare. A csapat ugyan a ’80-as évek második felében feloszlott, azonban a 2000-es évek elején újjáalakult és azóta is rendületlenül tolja a megalkuvás nélküli, klasszikus power metalt. A grenoble-i brigád szintén visszatérő vendég hazánkban, és a műfaj rajongóinak mindig nagy esemény a veterán zenekar fellépése. A legfrissebb album idén jelent meg The Aftermath címmel. Ehhez az anyaghoz még nem készült videó, de a 2012-es, Sunrise In Hell című nóta klipjét megtekinthetik itt:

 


Szintén tapasztalt zenekarnak számít a húsz éve működő Jaded Heart. A német és svéd muzsikusokból álló banda zenéjét leginkább a hard rock kategóriába sorolhatjuk, de a csapat nem idegenkedik a heavy metal és dallamos rock (AOR) hangulatának megjelenítésétől sem. Bármilyen stílusban is játszik azonban a Jaded Heart, az első osztályú dallamok minden szerzeményükben jelen vannak. A banda új lemeze szeptember 26-n kerül kiadásra, azonban egy előzetes promóciós klip már elkészült a Control című szerzeményhez, melyben a Masterplan énekes Rick Altzi a vendég:

 


A ’80-as években készült He-Man és Masters of the Univesre című rajzfilmek inspirálták a vizualitásra is nagy hangsúlyt fektető, szuperhős jelmezekben fellépő, német Grailknights zenekart. A melodikus metalt helyenként extrém énekkel kísérő banda idén már a negyedik albumával jelentkezik (Calling The Choir). Egy korábbi klipjüket itt láthatják:

 


A Hammer Concerts bemutatja: WOA Roadshow Part II.  
2014. november 12., szerda 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Lacrimas Profundere, Nightmare, Jaded Heart, Grailknighs koncertek
Belépő: 2999 Ft, In Flames koncertjegy felmutatásával: 1500 Ft, elővétel a metalshop.hu oldalon mindkét WOA Roadshowra érvényes jegy: 5000 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.hu oldalon, valamint a Ticketportal hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.lacrimas.com/en
http://www.nightmare-metal.com/
http://www.jadedheart.de/
http://www.grailknights.de/
 

Címkék: 
Lacrimas Profundere
Nightmare
Jaded Heart
Grailknights
Dürer Ker