Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lars Ulrich: "nem igaz, hogy a Metallica eladta magát!"

A Metallica második albuma, a Ride the Lightning 1984-ben jelent meg, és bár az album azóta is nagy népszerűségnek örvend, két dala, a Fade to Black és az Escape annak idején alaposan megosztotta a rajongótábort és sokan úgy vélték, hogy a zenekar eladta magát. A banda dobosa, Lars Ulrich erre reagált egy friss interjúban és azt is elárulta, hogy ő mit gondol a szóban forgó nótákról.
 
"Számunkra teljesen természetes volt, hogy ez a két dal elkészült, de úgy tűnik, mindenki mást megleptünk vele. Az első albumunkon, a Kill 'Em All-on is érezhető, hogy nagy hatással volt ránk a Brit Heavy Metal Új Hulláma és az olyan nagyívű dalok is, mint a Deep Purple-től a 'Child in Time', a Judas Priest-től a 'Beyond the Realm of Death', sőt, még a 'Stairway to Heaven' is a Led Zeppelin-től, de az első lemeznél még nem voltunk olyan ügyesek, hogy mi magunk is készítsünk ilyen nótákat. Már akkor is úgy éreztem, hogy két Metallica létezik: van egy, amelyben én élek, és van egy másik, amelyről olvasok.
 
Sokan azzal jöttek, főleg az Escape kapcsán, hogy eladtuk magunkat, de ez nem volt igaz. Ez a dal született meg utoljára a lemezhez, ezért is lett rövidebb, mint a többi. Olyan nóták ihlették, mint a 'Run to the Hills' (Iron Maiden) és a 'Living After Midnight' (Judas Priest). Ha úgy tetszik, direkt egy rádiós számot akartunk írni, de nem sikerült, ami abból is látszik, hogy az album többi dalával ellentétben ez nem lett kötelező koncertnóta. Elterjedt az a hír is, hogy utálom, de ez sem igaz. Ezzel is csak a dal rossz hírét akarták kelteni."