Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Led Zeppelin és a Black Sabbath is Grammy-díjat kapott



Mind a Black Sabbath, mind pedig a Led Zeppelin díjat nyert a tegnap esti Grammy díjátadó gálán. Ennek talán úgy 1974 táján kellett volna megtörténnie, azonban nem tehetünk mást, el kell fogadnunk, hogy így alakult.

A Sabbath a "Legjobb Metal Előadás"-kategóriájában nyert ‘God is Dead?‘ című számával, amely a tavaly megjelent, '13' címet viselő - az Ozzy Osbourne-nal immáron újra teljessé vált csapattal készült - albumukon szerepel. A Black Sabbath nem kisebb nevekkel versengve szerezte meg ezt a megtiszteltetést, mint az  Anthrax (akik egy AC/DC-dalt dolgoztak fel), a Dream Theater, a Killswitch Engage, valamint a Volbeat ‘Room 24′-ja, amelyben különleges vendégzenészként King Diamond is közreműködik.

A Led Zeppelin a "Legjobb Rock Album"-kategóriájában győzedelmeskedett ‘Celebration Day’ című szerzeményével, amely egy 2007-es jeles esemény dokumentációja: a zenekar ekkor egyetlen koncert erejéig újra összeállt a színpadon. A koncert anyagából készült lemez 2012 végén látott napvilágot, és olyan nagy előadókat utasított maga mögé a díj tekintetében, mint a Black Sabbath, Neil Young, David Bowie, a Kings of Leon, valamint a Queens of the Stone Age.

A díjátadó elején a klasszikus rock dominanciájának folytatásaként Paul McCartney nem kevesebb, mint öt Grammy Díjat söpört be, még mielőtt a fő műsor egyáltalán elkezdődött volna. Ezek között találhatunk egy életműdíjat a Beatles-ért, egy díjat a Wings egy élő albumáért, valamint további különböző díjakat a 2012-ben napvilágot látott 'Live Kisses’ című gyűjteményéért.

 

Black Sabbath - God Is Dead?

 



 
Címkék: 
Grammy 2014
black sabbath
Led Zeppelin
Killswitch Engage
Dream Theater