Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Led Zeppelin szeretett volna valami újat alkotni a következő albumán

40 éve, 1980. szeptember 25-én hunyt el a Led Zeppelin zseniális dobosa, John Bonham, akit a mai napig minden idők egyik legjobbjának tartanak. A zenekar gitárosa, Jimmy Page egy friss interjúban elárulta, hogy mit terveztek Bonzo halála előtt.
 
"John-nal sokat beszéltünk arról, hogy milyen legyen a következő albumunk, mert minden lemezünk másmilyen volt, mint az előző. A sors úgy hozta, hogy a Presence gyakorlatilag egy gitáralbum lett, John Paul Jones-nak viszont volt egy Dream Machine-je, vagyis egy Yamaha GX-1 szintetizátora, és úgy éreztük helyesnek, ha a következő lemezen (In Through the Out Door) pedig ez kerül előtérbe, és ez így is történt. Azon gondolkoztunk, hogy ezután mi jöhetne, mert szerettünk volna ismét valami újat alkotni és próbáltuk sorra venni a lehetőségeinket, de John aztán sajnos itt hagyott minket."
 
Page azt is elmondta, mivel töltötte a karanténidőszakot és az elmúlt hónapokat.
 
"Mindig lefoglalom magam valamivel és arra törekszem, hogy meglepjem az embereket. Tavaly például egy verses albumot készítettem a párommal, amire senki sem számított tőlem, de én nagyon élveztem. Minden reggel úgy kelek fel, hogy tele vagyok új ötletekkel, és amíg ez így van, addig nem aggódom. A karanténidőszak előtt pont arra panaszkodtam, hogy nincs elég időm gitározni, azóta viszont nincs kifogás: minden nap kezembe veszem a hangszert és végre újra rendesen gitározom."