Bejelentkezés

x
Search & Filters

A legbetegebb zenekarnevek



Az Ultimate-Guitar szerkesztői minden héten feldobnak egy témát az olvasóknak, amellyel kapcsolatban várják a véleményüket, és ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy szerintük melyek a legfurcsább zenekarnevek. Több mint 470 hozzászólás érkezett a témában, amelyekből végül egy 30-as lista állt össze, tele bizzarabbnál bizarrabb nevekkel, amelyek többségére nehéz magyarázatot találni.
 
Akik épphogy lemaradtak:
 
- Kobyla i Trupoglazye Zhaby Iskali Tseziyu, Nashli Pozdno Utrom Svistyashchevo Khna (A kanca és a hullaszemű varangy Cesiát kereste, de a fütyülő Hennát találta meg reggel)
- Godspeed You! Black Emperor (Kapcsolj rá, sötét uralkodó!)
- The Number Twelve Looks Like You (A 12-es szám hasonlít rád)
- Let's Eat Grandma (Együk meg a nagymamát)
- Andrew Jackson Jihad (Andrew Jackson dzsihád)
- The World is a Beautiful Place & I am No Longer Afraid to Die (A világ gyönyörű hely és már nem félek a haláltól)
- A
- Miasma & The Carousel Of Headless Horses (Miazma és a fej nélküli lovak körhintája)
- upcdowncleftcrightcabc+start
- Neutral Milk Hotel (Semleges tej hotel)
- ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead (A halál nyomáról ismersz meg minket)
- Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis
- Satan's Penguins (Sátán pingvinjei)
- Jesus H Christ and the Four Hornsmen of the Apocalypse (Jézus H Kirusztis és az apokalipszis négy kürtöse)
- Rainbow Butt Monkeys (Szivárvány seggű majmok)
- Trent Reznor Will Fuck You in the Ass, I Will Watch (Trent Reznor seggbe basz, én pedig nézem)
- Giraffes? Giraffes! (Zsiráfok? Zsiráfok!)
- "????"
- I Love You But I've Chosen Darkness (Szeretlek, de a sötétséget választottam)
- Feed God Cabbage (Etesd Istent káposztával)
- Fuck Her, or the Terrorists Win (Dugd meg a csajt, vagy a terroristák nyernek)
 
30. ttttttttttttttttttttt: vagyis 21 kis t betű, amelynek jelentése - és kiejtése - igazi rejtély.
 
 
 
29. Flowers from the Man Who Shot Your Cousin (Virágok attól az embertől, aki lelőtte az unokatestvéredet): ritka az olyan zenekar, amelynek a neve egy teljes történetet mesél el.
 
 
 
28. When People Were Shorter and Lived Near the Water (Amikor az emberek még kisebbek voltak és a víz közelében éltek): tökéletes név egy kísérletezős, pszichedelikus bandának.
 
 
 
27. :(: A csapat nevét "Colon Open Bracket"-nek, azaz "kettőspont, zárójelnek" kell ejteni.
 
 
 
26. Limp Bizkit (Ázott keksz): az "ázott keksz" egy elég fura játék neve, melynek során egy egy csapat férfi egy középre helyezett kekszre recskázik és aki utoljára élvez el, annak meg kell ennie a kekszet. Érdekes névválasztás - nem csoda, hogy Zakk Wylde nem rajong a bandáért.
 
 
 
25. Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? (Láttad Jane Fonda aerobic-os VHS-ét?): kezeket fel, aki látta!
 
 
 
24. Midget Handjob (Törpe recska): ha szeretnénk rákeresni a zenekarra, mindenképpen írjuk be a név után a "band" szócskát is.
 
 
 
23. Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs (Disznók, disznók, disznók, disznók, disznók, disznók, disznók): a banda tagjai minden bizonnyal szeretik a sertéseket.
 
 
 
22. The Birds Are Spies, They Report to the Trees (A madarak kémek és a fáknak jelentenek): nagy kérdés, hogy ez tényleg így van-e, és ha igen, akkor vajon a pingvinek is ezt teszik-e?
 
 
 
21. XavlegbmaofffassssitimiwoamndutroabcwapwaeiippohfffX: a dél-afrikai death-grindcore csapat az egyik legnagyobb mémmé vált az évek során nevetségesen hosszú nevével és annál rövidebb albumcímeivel.
 
 
 
20. The Presidents of the United States of America (Az Amerikai Egyesült Államok elnökei): egy igazán aktuális nevű zenekar.
 
 
 
19. Chunk! No, Captain Chunk! (Chunk! Nem, Chunk kapitány!): a post-hardcore bandáktól sem állnak távol a fura névválasztások.
 
 
 
18. Hootie & The Blowfish (Hootie és a gömbhal): nem tudjuk, kicsoda Hootie és mit csinál a gömbhallal, de a csapat a furcsa név ellenére is népszerű, így talán nem is érdemes ezen agyalni.
 
 
 
17. iwrestledabearonce (Egyszer birkóztam egy medvével): Leonardo DiCaprio is ezt tette A visszatérő című filmben, bár valószínűleg nem a zenekar hatására.
 
 
 
16. !!!: a banda nevét Chk Chk Chk-nek kell ejteni, aminek szintén nincs túl sok értelme, rájuk keresni pedig szinte lehetetlen vállalkozás.
 
 
 
15. Bowling For Soup (Bowlingozás levesért): vajon a bowlingozás azért zajlik, hogy a banda levest nyerhessen, vagy azért, hogy megvédje a leves becsületét?
 
 
 
14. Intracerebrally Consuming Cephalalgia Through The Cranium Macerating Debrisfucked Manure Ingested Remains Of The Mindfucked Cataplexic Wicked Mankind Whom Fistfucked The Progenies From The Deepest Depths Of The Analmaggot Raped Human Pieces Of Erotic Shitmasses Which Gave Birth To Worthless Eunuchs As Travesty For Cumstained Whorefaced Sluts Enslaved By This Stupid Society Full Of Fetal Garbages: a banda nevében minden van az öklözéstől kezdve az eunuchokig, de néha egyszerűen csak 55Gore vagy 55 néven futnak.
 
 
 
13. Barenaked Ladies (Pucér hölgyek): valószínűleg sokan kerestek már erre vagy hasonló szókapcsolatra.
 
 
 
12. Sunn O))): a Csihar Attilával felálló zenekar nevét egyszerűen Sun-nak, vagyis Napnak kell ejteni, a név második felének inkább csak a logóban van szerepe.
 
 
 
11. Chumbawamba: nem jelent semmit, de legalább jól hangzik.
 
 
 
10. Blue Öyster Cult (Kék osztriga szekta): a nevet Sandy Pearlman találta ki és fontos szerepe van a banda dalainak koncepciójában is.
 
 
 
9. Hoobastank: a név egy véletlennek köszönhető: a banda frontembere, Doug Robb félreolvasott egy német utcatáblát, amiből így előbb Hoobustank, majd Hoobastank lett.
 
 
 
8. Anal Cunt (Anális punci): Seth Putnam nem bonyolította túl a dolgokat.
 
 
 
7. The The (A a): igazán kreatív és sejtelmes.
 
 
 
6. The Tony Danza Tapdance Extravaganza (Az extravagáns Tony Danza sztepptánc): a 2004 és 2012 között aktív avantgárd matchore és grindcore metal csapat zenéje valóban elég extravagáns volt.
 
 
 
5. Toad The Wet Sprocket (Varangy, a nedves lánckerék): nehéz hova tenni a nevet, de kétségkívül jól hangzik.
 
 
 
4. We Butter the Bread With Butter (Megvajazzuk a kenyeret): nagy kérdés, hogy egy ilyen név mennyire illik egy deathcore csapathoz.
 
 
 
3. The Artist Formerly Known as Prince / "Love Symbol" (Az előadó, akit korábban Prince-ként ismertek/Szerelemszimbólum): a név igazából Prince-et takarja, aki egy idő után úgy döntött, inkább ezt használja az egyszerű Prince helyett.
 
 
 
2. King Gizzard & the Lizard Wizard (Zúza király és a gyíkvarázsló): a zenekar neve elég talányos, a stílusuk pedig lemezről lemezre változik, így tényleg nem könnyű megfejteni őket.
 
 
 
1. Butthole Surfers (Segglyuk szörfösök): a zenekar eleinte többféle néven is futott, az első komolyabb bulijukon azonban a műsorközlő elfelejtette az éppen aktuális nevüket és az egyik daluk miatt Butthole Surfers-ként mutatta be őket, amin azóta sem változtatottak.