Bejelentkezés

x
Search & Filters

A legjobban sikerült Nirvana feldolgozások

Annak ellenére, hogy már 24 év telt el Kurt Cobain halála óta, a Nirvana a mai napig az egyik legnagyobb hatású zenekar és rengeteg különböző műfajban alkotó zenész dolgozta már fel a dalaikat. Az Ultimate-Guitar csapata most ezekből válogatta össze a szerintük tíz legjobbat.
 
John Frusciante - Lounge Act: a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosára minden idők legjobb zenekarai hatottak, köztük a Nirvana is, akik előtt a Loune Act akusztikus feldolgozásával tisztelgett egy bensőséges hangulatú koncerten.
 
 
 
Muse - Lithium: A Muse épp Kurt halálának évében, 1994-ben alakult, a Lithium feldolgozását pedig húsz évvel később, 2014-es brazil Lollapalooza-n játszották el. Az énekes-gitáros, Matthew Bellamy Kurt Cobain-nek ajánlotta a dalt.
 
 
 
Tori Amos - Smells Like Teen Spirit: az énekesnő zongorás kísérettel játszotta el a dalt egy sokkal érzelmesebb verzióban, amitől egészen más színezetet kapott. A feldolgozás stúdiófelvétele 1992-ben jelent meg, Kurt pedig imádta: "Erre keltünk minden reggel, aztán megreggeliztünk és táncoltunk rá. Felvettük nagyon hangosra és próbáltunk kitalálni valami hozzáillő táncot. Tökéletes dal a reggeli mellé."
 
 
 
Seether - You Know You're Right: A Seether a post grunge vonalon indult el, így nem meglepő, hogy a Nirvana volt az egyik fő hatásuk. A csapat számos Nirvana dalt játszott már a koncertjein, de különösen emlékezetes a 2004. május 30-i Rock In Rio-s buli, amelyen a You Know You're Right-ot tették be a koncertprogramba. A rendezvényen a Nirvana is fellépett 11 évvel korábban.
 
 
 
Kawehi - Heart-Shaped Box: Az énekes-multihangszeres Kawehi 2014-ben töltötte fel Heart-Shaped Box feldolgozását, a Nirvana rajongók pedig teljesen odavoltak érte, és nem is véletlenül: a hölgy ugyanis egy loopokkal megpakolt, egészen egyedi változatot hozott létre, amelyet Courtney Love zseniálisnak nevezett.
 
 
 
Joan Jett és a Nirvana - Smells Like Teen Spirit: A Nirvana 2014-ben került be a Rock And Roll Hírességek Csarnokába. Az ünnepségen négy dal erejéig színpadra lépett a zenekar klasszikus felállásának még élő két tagja, Dave Grohl és Krist Novoselic egy-egy énekesnővel. A banda leghíresebb dalában Joan Jett működött közre, és természetesen nem is vallott szégyent.
 
 
 
St. Vincent és a Nirvana: Lithium: szintén a Rock And Roll Hírességek Csaarnokában adott bulin énekelt Grohl-lal és Novoselic-kel Annie Clarke, vagyis művésznevén St. Vincent, akinek szintén nagy szerepe volt abban, hogy az este igazán emlékezetes legyen.
 
 
 
Evanescence - Heart-Shaped Box: Amy Lee-nek sikerült teljesen a saját képére formálnia a listán egyszer már szereplő Heart-Shaped Box-ot, amelynek élő akusztikus felvétele a 2003-as Going Under kislemez bónuszdala volt.
 
 
 
Pennywise - Territorial Pissings: Nem meglepő, hogy a skate punkos Pennywise épp ezt a dalt adta elő 2006. augusztus 30-i ausztriai koncertjén, természetesen hangosan, gyorsan és dühösen.
 
 
 
Sinéad O’Connor - All Apologies: Az énekesnő másfél évvel Kurt Cobain halála után, 1995. október 15-én az egyik holland tévécsatornán játszotta a dal szívfacsaróan megható feldolgozását mindössze egy szál akusztikus gitár kíséretében, egy 2014-es interjúban pedig azt mondta, hogy "Kurt azokat az embereket képviselte, akiket korábban senki sem látott és hallott meg, pedig tele voltak fájdalommal és sok más olyan érzéssel, amiről igenis beszélniük kellett."
 
 
Hivatalos Nirvana termékeke a Metal-Shop ewebáruházában. Klikk ide vagy a képre!