Bejelentkezés

x
Search & Filters

A legőrültebb összeesküvés-elméletek a rock világából

Az összeesküvés-elméletek évtizedek óta jelen vannak a rockzenében: sokan a mai napig állítják, hogy Robert Johnson eladta a lelkét a sátánnak a tehetségéért cserébe, de abban is számos rajongó hisz, hogy Elvis Presley és Jim Morrison még mindig él. A Louder most hasonló feltevéseket gyűjtött össze többek közt a Lemmy-vel, Beatles-szel, Dave Grohl-lal, Kurt Cobain-nel, Jimi Hendrix-szel és Gene Simmons-szal kapcsolatban.
 
- Lemmy az Illuminati tagja volt: egy elmélet szerint a Motörhead ikonikus frontembere igazából nem is halt meg 2015 decemberében, csak felkerült a Mennyei Királyságba, miután véráldozattal járó alkut kötött az Illuminatival és Johnson-hoz hasonlóan ő is eladta a lelkét a sátánnak a gazdagság és a hírnév reményében.
 
 
 
- Paul McCartney 1966-ban meghalt: a Beatles-szel kapcsolatban annyi legenda kering, hogy oldalakat lehetne megtölteni vele, de a legbizarrabb talán az, hogy Paul McCartney igazából 1966-ban meghalt és egy hasonmása vette át a helyét. Egyesek az Abbey Road borítóján, mások pedig dalszövegekben találtak erre utaló állítólagos bizonyítékokat.
 
 
 
- Gene Simmons hozzávarratta egy tehén nyelvét a sajátjához: a KISS-ről is szép számmal terjednek furcsa elméletek, mint például az, hogy Gene Simmons hozzávarratta egy tehén nyelvét a sajátjához, hogy meghosszabbítsa azt és még látványosabb legyen, amikor kinyújtja a közönség felé. Simmons egyszer azt nyilatkozta, hogy ez a kedvenc hozzájuk kapcsolódó összeesküvés-elmélete.
 
 
 
- a Supertramp megjósolta 9/11-et: a brit progresszív csapat körül leginkább a Breakfast In America album borítója miatt alakultak ki városi legendák, ugyanis egyesek szerint a zenekar előrevetítette a 2001. szeptember 11-i terrortámadást. Az elmélet hívői arra hivatkoznak, hogy ha a képet tükrözve nézzük, az U és a P betű a 911-et adja ki, méghozzá pont a két toronyépület felett, a lemez címe pedig arra utal, hogy a reggeli órákban kerül sor a támadásra.
 
 
 
- Stevie Wonder igazából nem is vak: Wonder mesterien ötvözi zenéjében a soul, a jazz, a funk, a rock és a pop stílusjegyeit, így a zsenialitása vitán felül áll, egyesek azonban úgy vélik, igazából csak eljátssza, hogy nem lát. Ezt azzal támasztják alá, hogy az énekes előszeretettel ül az első sorokba kosárlabdameccseken, nagyon kifejező képi világot jelenít meg a szövegeiben és egyszer könnyedén elkapott egy lezuhanó mikrofont a stúdióban. Wonder persze csak nevet ezen és ő maga is szívesen poénkodik a témával: egyszer például azt nyilatkozta, hogy elvezetett egy repülőgépet Chicagóból New Yorkba és mindenkit halálra rémített ezzel.
 
 
 
- Dave Grohl találta ki Andrew W.K.-t: a Guardian újságírója, Alexis Petridis Andrew W.K. első brit koncertje után számolt be arról, hogy egyes vélemények szerint az egész projekt csak egy ravasz üzleti húzás Dave Grohl-tól, ez a feltevés pedig egyre elterjedtebb lett az évek során: sokan úgy vélik, az I Get Wet albumon feltüntetett rejtélyes Steev Mike név is Grohl-t takarja valójában. Szintén olaj volt a tűzre, hogy jogi csatározás alakult ki a név használatával kapcsolatban és elterjedt, hogy nem is egy konkrét személy, hanem több színész játssza el, ráadásul ő maga is azt nyilatkozta, hogy nem ugyanaz az ember, akit annak idején megismert a közönség, sőt, még csak nem is hasonlít rá.
 
 
 
- a menedzsere ölte meg Jimi Hendrix-et: a zseniális gitáros mindössze 27 éves volt, amikor a hivatalos jelentés szerint megfulladt a saját hányásában, az egyik roadja, James 'Tappy' Wright azonban egészen mást állított a könyvében: szerinte a menedzser, Michael Jeffery végzett Hendrix-szel, méghozzá azért, mert attól félt, hogy a zenész kirúgja őt és rá akarta tenni a kezét az életbiztosítása után járó pénzre. Jeffery-nek esélye sem volt reagálnia a felvetésre, mivel 1973-ban meghalt egy repülőgép-balesetben Franciaországban.
 
 
 
- Courtney Love ölette meg Kurt Cobain-t: a Nirvana frontemberének halála a mai napig téma a rajongók körében és sokan vállig állítják, hogy Kurt nem öngyilkos lett, hanem a felesége, Courtney Love fogadott fel egy bérgyilkost, hogy végezzen a férjével, aki állítólag el akart válni tőle. Az elmélet az ügyön dolgozó magánnyomozótól, Tom Grant-től ered, aki arra a következtetésre jutott, hogy Courtney és a családdal lakó dada, Michael Dewitt állt a háttérben, amit azzal támasztott alá, hogy Cobain szervezetében annyi heroin volt, hogy egyszerűen képtelen lett volna elsütni egy fegyvert, az állítólagos búcsúlevelét pedig meghamisították.
 
 
 
- a CIA írta a Scorpions legnagyobb slágerét: a Wind Of Change egy egész nemzedék himnusza lett a Keleti Blokkban és a mai napig a Scorpions egyik legismertebb dalának számít, azonban felmerültek olyan pletykák, hogy valójában a CIA írta a fülbemászó power balladát a Szovjetunió bukásához kapcsolódó propaganda eszközeként. A zenekar frontembere, Klaus Meine tavaly szembesült a felvetéssel, amit azonnal megcáfolt és kinevetett.
 
https://youtu.be/n4RjJKxsamQ

 
 
- sátánista üzenetek vannak a Stairway To Heaven-ben: több bandát is az a vád ért az évek során, hogy bizonyos dalaik visszafelé lejátszva sátánista üzeneteket tartalmaznak, a Judas Priest-nek pedig még bíróság előtt is bizonyítania kellett, hogy ez nem igaz. A gyanú árnyéka a Led Zeppelin-re is rávetült, miután egy tévés igehirdető, Paul Crouch azzal riogatta a keresztény híveket, hogy a Stairway To Heaven visszafelé lejátszva így szól: "ez a dal az én drága Sátánomé, azé, akinek útját járva elszomorodom és aki sátáni erővel bír. A 666-tal jelöli meg követőit és a szomorú Sátán egy kis fészerbe zár minket, hogy szenvedjünk." Emellett Robert Johnson-hoz és Lemmy-hez hasonlóan a Led Zeppelin-nel kapcsolatban is felmerült, hogy a tagok eladták a lelküket az ördögnek.