Bejelentkezés

x
Search & Filters

„A legviccesebb azt hiszem a Kocsma a Mekegő Kecskéhez volt” – Rocklyuk interjú



Nemrégiben egy szülinapi bulira voltam hivatalos, a szigetszentmiklósi RockLyukba, ahol is az egyik tulajdonosnak, Winnetounak, a Rossz Szokás zenekar gitárosának ünnepeltük a 30-ik születésnapját. A rendezvény igazi rockzenei csemege volt az egybegyűlteknek. Fellépett a MegaHertz, a RockOUT, a Rebel, a Twister és az estet az idén 20 éves Rómeó Vérzik zárta egy fergeteges koncerttel. Volt ott minden, ami egy jó szülinapi bulihoz kell, sör bor, pálinka, torta, amit meg is fejeltek, szó szerint. A koncertek előtt beszélgettem Molnár Ferivel, a hely másik tulajával.

Rockbook: Mikor nyitottátok ezt a helyet?

Molnár Feri: 2013 szeptember elején nyitottuk meg. Előtte is voltak rock-helyek itt, mi már akkor is ide jártunk, mint közönség, aztán az élet úgy hozta, hogy lett lehetőség megvenni a helyet, mi meg bevállaltuk, azóta meg töretlenül csináljuk.

Rockbook: Miért pont a rockzene lett a fő profil?

Molnár Feri: Én 15 éve zenélek, a társam 17 éve és mindketten csak rockot hallgatunk. Meg hát a baráti kör, akik ide járnak, szintén csak rockerekből áll, így ez adott volt.

 


Rockbook: Igen, ezt olvastam is, hogy te is zenélsz a bolt vezetése mellett és van civil foglalkozásod is. Hogyan egyezteted ezeket össze?

Molnár Feri: Úgy, hogy kevesebbet zenélek mostanában és többet foglalkozom a hellyel meg a koncertszervezéssel. Igazából minden csak megbeszélés és szervezés kérdése, ha akar az ember, mindenre tud időt szánni.

Rockbook: Mi a civil foglalkozásod, ha szabad tudni?

Molnár Feri: Egy másik vállalkozásom van, Facebook marketinggel foglalkozunk, vállalkozóknak adunk tanácsokat.

Rockbook: Kik léptek már fel nálatok itt a RockLyukban?

Molnár Feri: Mennyi időd van? Soroljam? Szerencsére sokan jártak már nálunk, visszatérő vendégeink például a Blues Company, a Zorall és annak az összes létező formációja (Macskajaj, Rock n Roll Svindli). Fellépett már nálunk az Action, a Junkies, a Rómeó Vérzik. Szoktunk hívni nagyon jó tribute zenekarokat, mint például az AB/CD, a Reckless Roses, a Stoned és még sorolhatnám. Rengetegen megfordultak/megfordulnak nálunk. Majdnem minden hétvégén van buli, péntek, szombat. Tavaly körülbelül 75 fellépőnk volt egész évben, idén már most ott tartunk körülbelül és még hol az év vége.

Rockbook: Nem okoz szerinted hátrányt, hogy nem Pesten van a hely?

Molnár Feri: Igen és nem. Ugyanis, tök jó lenne, ha Pestről többen kijönnének ide. Nem is a távolság miatt, bár meglepő, mert baromi sokan nem tudják, hogy ide nagyon egyszerű kijutni Pestről. Inkább az a nagyobb gond, hogy néha túl közel van hozzánk Pest, pl a Club 202 vagy a Barba Negra Track (amelyeket egyébként én is nagyon szeretek és sokszor vagyok ott), csak emiatt a „közelség” miatt nehéz úgy szervezni a bulikat, hogy ne ütközzön ott valamivel, de igyekszünk erre odafigyelni. Jellemzően azért innen a környékből jönnek hozzánk, egyre többen szerencsére. De ugyanakkor van, aki Hajdúszoboszlóról, Bajáról vagy Dabasról érkezik bulizni.

Rockbook: Az a gondolat hogy született meg benned, bennetek, hogy itt van ez a hely, ide rengeteget jártam, adott egy lehetőség, nosza hajrá, vegyük meg és csináljuk?

Molnár Feri: Igazából onnan indult, hogy a társam, amikor ezt a helyet még Barbárok Tanyájának hívták, rengeteg munkát tett bele, segítette az akkori tulajokat. Utána így volt ez a sikító Patkányok Rock Lyuknál is és ő mondta, hogy ezt mindenképp szeretné tovább csinálni, csak hát ez egyedül egy baromi nehéz dolog, sok mindent kell intézni. Ekkor jöttem én a képbe, azt gondoltam, hogy én képes vagyok rá, hogy meg tudjuk együtt csinálni. Szerencsére jól kiegészítjük egymást, ő intézi a külsőségeket, az ő keze munkáját dicséri az, ahogy a hely kinéz. Rengeteget dolgozik rajta, én meg a szellemi részét intézem, a marketinget, a koncertszervezést, néha az árubeszerzést.

 


Rockbook: Miért pont RockLyuk lett a nevetek?

Molnár Feri: Ez az előző hely nevéből jött (Sikító Patkányok Rock Lyuk), De azt a nevet nem akartuk tovább vinni, viszont mindenképp szerettük volna, ha a név utal arra, hogy milyen a hely, milyen zenére lehet számítani. Voltak egyébként hülye ötleteink, pl  Totem kocsma, és volt, hogy megszavaztattuk a közönséggel is. Na akkor még hülyébb ötletek jöttek. A legviccesebb azt hiszem a Kocsma a Mekegő Kecskéhez volt, csak hát abban meg hol a rock? Aztán végül abban maradtunk, hogy legyen a legegyszerűbb. Ezt könnyű megjegyezni és domain névnek is jó.

Rockbook: Ha valaki szeretne itt nálatok fellépni, hogyan és milyen formában teheti meg, érhet el titeket?

Molnár Feri: A leghatékonyabb, ha a Facebook oldalunkon ír nekünk egy üzenetet. Azt én kezelem és olvasom el, ott elküldöm a feltételeket, megbeszéljük. Ha mindenkinek megfelelnek a dolgok, akkor mehet a Rock n roll.

Rockbook: Milyen koncertek várhatóak a közeljövőben még a RockLyukban?

Molnár Feri: Nyáron a fesztiválok miatt inkább a kisebb zenekarok kapnak helyet nálunk, de egy két nagyobb név azért előfordul. Júniusban például jön a Tengs Lengs, előtte a Stoned és Vörös István (Prognózis) is. Nyáron lesz egy három napos punk fesztiválunk is, a Félresöpört Fesztivál, ami egy fantasztikus buli, non-stop nyitva tartással. Nálunk másodjára lesz ez a buli megtartva, amit ezúton is köszönök a szervezőknek, hogy idén is ránk gondoltak. Erős lesz az idei felhozatal, hisz lesz Rózsaszín Pitbull, Eta és még kb vagy 30 punk zenekar, mindez abszolút punk-barát árakon. Mi is készülünk egy jó kis sörakcióval nekik. Tervben van még az is, hogy egy zenekar énekesekkel összeállva koncertjellegűen megcsinálja az István a Királyt, de ez még tényleg csak terv, ami ha összejön, augusztus 21-én lesz. Egyébként meg a Facebook oldalunkon mindent megtalálhattok. Az igazi élet majd ősztől fog beindulni, amikor is jön a Triász, a Blues Company, az Egészséges Fejbőr, a Cool Head Clan, a B52, a Historica, a Zorall és bocsánat azoktól, akik így hirtelen nem jutnak eszembe. Év végéig egyébként szinte tele vagyunk, úgyhogy várunk mindenkit szeretettel a Rocklyukban.

Rockbook: Köszönjük, mi biztos itt leszünk majd pár bulin!

 

A Rocklyuk bulifotóit ide kattintva megtekinthetitek. A Facebook oldal itt elérhető.



Máthé Kriszta