Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lehet, hogy nem is létezett volna a Linkin Park Mike Shinoda régi mentora nélkül



A Linkin Park tagjai időről időre megosztanak egy-egy személyes történetet a hírleveleikben a rajongókkal, legutóbb pedig Mike Shinoda-n volt a sor, aki ezúttal arról a színházi rendezőről emlékezett meg, aki fiatalkorában a mentora volt és egy gesztusával sokat segített a zenésznek, aki szerint enélkül talán nem is léteztt volna a Linkin Park.
 
Mike Shinoda
 
"A színjátszókörrel a József és a színes szélesvásznú álomkabáton dolgoztunk, a rendezőnk, Bruce pedig félrehívott az első megbeszélésen, és azt mondta, hogy szeretné rám bízni az egyik fontos szerepet, a fáraó karakterét. Egyből görcsbe rándult a gyomrom. Nem akartam szólót énekelni, főleg nem egy olyan vidám, könnyed, Elvis stílusú dalt, amilyen a fáraóé. Sokat hallgattam Public Enemy-t és Chuck D hatására utáltam Elvis-t, úgyhogy megmondtam Bruce-nak, hogy én ezt nem szeretném, mire csak annyit válaszolt, hogy próbáljak meg kitalálni valami megoldást. A következő héten azzal álltam oda elé, hogy mit szólna ahhoz, ha hagynánk az Elvis-es dolgot és lecserélnénk egy olyan stílusú dalra, amit én szeretek. Abban maradtunk, hogy megőrizzük az eredeti szöveg tartalmát, de átalakítjuk egy funkos alapú rapdallá. Gyakorlatilag egy teljesen új szám lett belőle, amit a zenekarnak meg kellett tanulnia és még a fáraó öltözetét is lecseréltük egy röhejes 70-es évekbeli szerelésre, hogy passzoljon ahhoz a stílushoz.
 
Emlékszem, hogy a bemutatón milyen magabiztosan játszottam, és mennyire büszke voltam arra, hogy az én közreműködésemmel hoztunk létre valamit. Utólag visszatekintve már pontosan tudom, hogy mekkora szerepe volt ennek az élménynek abban, hogy később lett önbizalmam a színpadon és az is ennek köszönhető, hogy be mertem dobni azokat az ötleteimet, amikben hittem. Lehet, hogy nem is létezett volna a Linkin Park, ha a régi mentorom nem hitt volna bennem. Köszönöm, Bruce! Remélem, hogy ennek hatására más is meghoz majd hasonlóan bátor döntéseket, amikkel megváltoztathatja valaki életét."