Bejelentkezés

x
Search & Filters

Linkin Park: ki akarták rúgni Mike Shinoda-t a Hybrid Theory idején



2000. október 24-én jelent meg a Linkin Park debütáló albuma, a Hybrid Theory, amely a 21. század legkelendőbb rocklemezévé vált, és olyan dalok szerepeltek rajta, mint a Papercut, a One Step Closer és az In The End. Ezek tükrében igencsak furcsának tűnhet, hogy a banda kiadója, a Warner ki akarta rúgni a csapat rapperét, Mike Shinoda-t, pedig valóban ez történt.
 
Bár a Linkin Park az album megjelenése után nem sokkal üstökösként robbant be a köztudatba, amikor leszerződtek a Warner-hez, még ismeretlen bandának számítottak, így nem élvezték a kiadó teljes bizalmát, ráadásul Mike sok dologban nem értett egyet a fejesekkel és ennek gyakran hangot is adott. A Warner emberei végül annyira besokalltak, hogy ki akarták tenni őt a zenekarból, annak ellenére, hogy ő volt a fő dalszerző és a rapes betétei nélkül is nehéz lett volna elképzelni a dalokat. Chester Bennington így idézte ezt fel egy 2016-os interjúban:
 
"Akkoriban még senki sem tudhatta, hogy végül mi lesz majd ebből, de azt azért így is baromi viccesnek találom, hogy a kiadó ki akarta rúgni Mike-ot. Így visszatekintve ez kész őrület. Nagyon elvetemült ötlet volt."