Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lőn világosság: Holnap jelenik meg a Led Zeppelin énekes, Robert Plant új albuma



A Led Zeppelin énekese 2017. október 13-án adja ki tizenegyedik szólólemezét ’Carry Fire’ címen. Az album első megjelenése, a „The May Queen” egy tüzes, szerelmes szám, amely tökéletes beharangozója a ‘Carry Fire’-nek.

A lángoló album az énekes 2014-ben megjelent ’lullaby and... The Ceaseless Roar’ lemezének folytatása, amelyen a The Sensational Space Shifters-zel együtt dolgozott együtt, akik mellett számos sztárvendég segített a ‘Carry Fire’ készítésében. Chrissie Hynde a “Bluebirds Over The Mountain” duettben segédkezik, az albán csellós Redi Hasa három számhoz adja tehetségét, ahogy a népszerű Seth Lakeman brácsa és hegedű tudását.

Az új album az énekes szerint „a szándékról szól. Tisztelem a régebbi munkáimat, de minden alkalommal úgy érzem, hogy valami újat kell alkotnom. Összekeverni a régit az újjal.”

A lemez első megjelenése, a  „The May Queen” egy romantikus dal, amely a szerelem mindent elsöprő, erőteljes érzését dolgozza fel. Az új szám egyben visszacsatol az énekes korábbi munkásságához, hiszen a dal címe egész pontosan elhangzik a Led Zeppelin „Stairway To Heaven” szövegében.

 

 

Az albumban Plant saját életére reflektál – az érzésekre, a hangokra, a helyekre, amelyeken járt, illetve a jövőképre, amely felé lassan, de biztosan halad. Keserédes szerelmes dalok és viharos balladák váltakoznak a korongon arra emlékeztetve a hallgatókat, hogy a történelem bizony megismétli magát és tanulnunk kell a hibáinkból.