Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mad-Horror-Metal itthonról, Wisdom torokkal - NG’s Candlelight interjúEgy új formáció bontogatja szárnyait kishazánkban, a magát Mad-Horror-Metal stílussal fémjelző NG’s Candlelight. A csapatnak április 1-jén jelent meg a bemutatkozó klipje. Bár új formációról van szó, a tagjai jól ismert zenészek. Hogy kik ők, arról a zenekar szülőatyja mesélt nekünk, aki nem más, mint Nagy Gábor a Wisdom torka.

Rockbook: Eredetileg Igorral terveztem ezt az interjút, de ő hozzád irányított. Akkor, ha jól sejtem a Te fejedből pattant ki a Candlelight. Honnan jött az ötlet egy ilyen jellegű zenekar összeverbuválására?

Nagy Gábor: Sziasztok, először is, köszi az interjú lehetőséget. Egyből a közepébe vágva, igazából eleinte nem zenekart akartam, hanem kiadni a valódi önmagamat, mert ez már régóta gyülemlett bennem. Megírtam a dalok 70%-át, és utána kezdtem embereket keresni. Sőt igazából nem is dalokat írtam, hanem az adott hangulatomat préseltem ki magamból. Szóval, akkor jött a dolog, hogy zenekart alapítsak, ne csak egy ötletgócot tegyek fel a polcomra porosodni. Valójában ez vagyok én, ez az én kéjesen beteges belső világom, ami kicsit talán ijesztő, de közben vicces és erősen szarkasztikus, ezt kellett megmutassam másoknak. Nyilván a Wisdomba nem illettek bele sem a zenei elképzeléseim, sem a vicces-horror, görbe tükör-szerű szemléletmódom és nem is akartam beleerőltetni, ezért megcsináltam az NG’s Candlelightot.

 

Arra muszáj kitérnem, hogy a becenevemet nem azért szerepeltetem a zenekar nevében, mert egózni akarok, pusztán a jogvédésnél akartam egyszerűsíteni a dolgokat, így nem kell, hogy harcoljak ezerféle Candlelight nevű médiagrouppal, kiadóval és branddel a névért.

Rockbook: Hogyan választottad ki a zenésztársakat, kikből áll a csapat?

Nagy Gábor: Eleinte egy külföldi zenészekből álló kooperációt szerettem volna, de rájöttem, hogy ez nem igazán kivitelezhető, mert az összes egykori ex-tagnak más zenekarai is voltak, akik aktívan turnéztak. Ekkortájt kezdtem Butcher B-t megismerni Boros Bélában, onnantól adott volt, hogy ő a zenekar oszlopos tagja lesz, mert pokoli jó basszeros és van annyira beteg –ha nem betegebb-, mint én. Később jött ki Tóth Tomiból a Tommygun énje, de mivel nagyon jó zenészről beszélünk, ráadásul a Wisdomos közösködésünk folyamán jó barátok lettünk, így adott volt, hogy ő lesz a beteg bohóc, dobos a csapatban. Végül, de nem utolsó sorban IgoroB szállt be. Hocza Robi barátom az egyik legelmebetegebb gitáros, akit valaha láttam, aztán amikor említettem neki, hogy összeszedhetné magát és jöhetne hozzám játszani, akkor nagy kényesen, kéretve magát beszállt a táncba.  Viccet félre téve valójában örült neki, hogy felkerestem és én is, mert nagyon régóta terveztünk együtt zenélni valamilyen formában. Szóval mindenki örült és szép lassan mindenki megőrült.

Rockbook: Mindannyitoknak van saját zenekara is. Akkor hogy tekintsünk a Candlelight-ra, mint projektre, vagy teljes értékű csapatra?

Nagy Gábor: Igen, Butcher B-nek ott az Iron Maidnem, IgoroB-nak ott a Mytra és a Remorse, Tommy-nak pedig ott a Wisdom, a Mytra és ezer más. Ezektől függetlenül ez egy abszolút teljes értékű, külön életet élő zenekar, tervekkel és lehetőségekkel. Mindent így is fogunk csinálni és úgy kormányozzuk a hajót, hogy lehetőleg a legnagyobb jéghegybe csapódjunk.

 

 

Rockbook: Április 1-jén debütáltatok az Unholy Tommy Gun című klipetekkel. Készült több dalotok is? Ha igen, hogyan érhető el?

Nagy Gábor: Készülőben egy teljes lemezanyag, de egyelőre nem nagyon tudok mit mondani a megjelenéssel kapcsolatban, mivel a kiadókkal még csak most kezdjük futni a köröket. Szerencsére mondhatom, hogy vannak komoly érdeklődések külföldi kiadóktól és későbbi turnélehetőség is felütötte már a fejét. Az biztos, hogy július végére szeretnénk még egy klipet kiadni, amiben egy igen nagy példaképem és barátom is vendégeskedik.

Rockbook: Nekem a klipeteket nézve, elsőként a Lindemann projekt jutott eszembe, jól sejtem, hogy rátok is hatással volt, vagy legalábbis a klip rendezőjére?

Nagy Gábor: Jó, hogy ezt említed, mert imádom Lindemann beteg elméjét és extrán jó, ha ilyen nagy produkcióhoz tudod hasonlítani a mi első klipünket. Egyébként a videót én rendeztem és editáltam, szóval mondhatom, hogy jócskán volt hatással a rendezőre is. Konkrétan a storyboard és sok minden megvolt már a fejemben régebben is, de a Fish On című klipben Lindemann elsütötte néhány ötletemet, amit én „csakazértis” alapon benne hagytam a saját kis dolgomban.

Rockbook: Ha jól tudom a debütáló koncertetek a Dalriada nagykoncertjén lesz, hogy sikerült bekerülnötök oda, illetve lesz több koncertetek is?

Nagy Gábor: Igen, május 13-án a Barba Negrában lesz a koncert. Ficzek Andrissal jó barátságot kötöttünk a közös Dalriada-Wisdom-Tales Of Evening turnénkon és, amint megtudta, hogy csinálom ezt a zenekart azt mondta, hogy ahogyan csak tud, segít nekem, amit szeretnék én is viszonozni a jövőben és lehetőségeimhez képest. Egyszerűen felhívott, hogy „NG, hogy áll az együttes, be tudtok vállalni egy fellépést?”. Ennyi volt, szóval hatalmas köszönet neki ezúton is. Az első kör hálám az lesz, hogy rengeteg sörcével fogom megitatni.

Rockbook: Mik a közelebbi, illetve távolabbi terveitek?

Nagy Gábor: Jelen pillanatban a felvételek és keverési munkálatok befejezése, majd egyezkedés a kiadókkal, hogy hol, kivel, hogyan tovább. Aztán természetesen a világ legjobb mad-metal zenekarává válása és végül a világuralom a hosszú távú terv.

 

A zenekar Facebook oldala itt elérhető.

 

Támogatónk a Nemzeti Kultúrális Alap és a Cseh Tamás Program.